Șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală

detinuti-_dupa_gratii

Un gorjean a fost condamnat, la sfârșitul săptămânii trecute, la șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Acesta a fost obligat de instanță să achite despăgubiri civile de peste 1,3 milioane lei.

Evaziunile fiscale sunt printre cele mai des întâlnite infracțiuni din județul nostru. Sute de gorjeni au fost condamnați de a lungul anilor după ce au fost găsiți vinovați de săvârșirea acestei infracțiuni. La sfârșitul săptămânii trecute, magistrații Tribunalului Gorj au dat sentința într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu foarte mare. Astfel, gorjeanul Adrian Renghea a fost condamnat la șase ani de închisoare. „Sentinţa penală (…) condamnă inculpatul Renghea Adrian Ion, la 5 ani închisoare şi la pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, d şi g C.pen. (fost art. 64 C.pen.) pe o durată de 5 ani. Constată concurentă infracţiunea pentru care inculpatul este condamnat prin prezenta sentinţă penală la 5 ani închisoare cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 131/02.06.2010 pronunţată de (…) Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor (…) contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 5 ani, pe care o sporeşte cu 1 an, urmând ca inculpatul să execute în total 6 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC GRANDE AUTO IMPEX SRL Tg Jiu, prin lichidator judiciar Consulting Company IPURL Tg Jiu, la despăgubiri civile în sumă de 1.315.703,29 lei cu accesoriile aferente de la data producerii lor până la achitarea integrală a prejudiciului. (…) În baza art. 276 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la 2.800 lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 2.500 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate la urmărirea penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj.

Loading...

Citește și

Polițist de la Înmatriculări, acuzat că a luat mită de 26 de ori

Un agent de Poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.