Scăderea salariilor angajaților primăriei municipale nu a trecut de votul consilierilor! Petrescu i-a cerut primarului să respecte legea


Consilierii municipali din Motru, întruniți joi în ședință ordinară, nu au votat primul proiect de pe ordinea de zi care privea diminuarea salariilor pentru personalul unității administrativ teritoriale, contrar legii. Asta, pentru că legea interzice scăderea salariului brut sub nivelul avut în luna decembrie 2018, la care să se adauge norma de hrană și să se acorde voucerul de vacanță. Vehement împotriva tăierii salariilor a fost liderul de sindicat din primărie care i-a adus acuzații edilului local că ar fi încercat să inducă în eroare sindicatul.

Cei mai vizați de tăierile salariale propuse joi în ședința CL Motru au fost polițiștii locali, care au și semnat de frică să se reducă salariile cum a cerut primarul numai să nu fie dați afară. Practic, tabelele respective au fost semnate de puțin peste 70 dintre cei 190 de salariați ai primăriei. În Motru sunt peste 50 de polițiști locali.
La fel de temători de reduceri de salarii și disponibilizări au fost angajații de la Asistență socială, Evidența Populației și din aparatul propriu al primarului. Adică din serviciul liderului de sindicat, de la Resurse Umane și Investiții.
În ședință a luat cuvântul Ilie Petrescu, consilier PSRo, care i-a cerut primarului să respecte legea, să renunțe la cele 35 de posturi noi create, o parte fiind de șefi, cât și la sporul de 20% pe care Jianu îl încasează lunar pentru atragere de fonduri europene, adică aproape 3000 de lei și abia apoi să le taie „amărâților din salarii 300, 400 de lei”.

Alianța PNL-ALDE!

Ion Cojocaru, consilier ALDE, a criticat, în plen, faptul că peste 60 de angajați ai primăriei au semnat un tabel de diminuare a salariilor deși liderul de sindicat nu a fost de acord cu asta. În ciuda discursului său împotriva proiectului primarului, consilierul a votat pentru tăierea salariilor angajaților primăriei deoarece și-ar fi petrecut mai mult de o oră la edil pentru a negocia un alt proiect care viza realizarea unui nou club de fotbal în oraș. Alesul a văzut că nu are susținere și și-a retras proiectul de pe ordinea de zi.
Proiectul final pentru tăierea salariilor a avut doar 7 voturi din partea consilierilor PNL și a unui consilier ALDE. Proiectul nu a avut la bază un protocol între administrație și sindicat și nu respecta legea, dând naștere la mai multe litigii între primărie și angajați care au amenințat deja cu instanța.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

Un comentariu

  1. Primarul are perfecta dreptate, acorda atentie propriilor salaeiati ai Primariei sa nu-i disponibilizeze si propiilor cetateni ai orasului sa nu le mareasca impozitele locale, NU precum primarul de la Godinesti ce a marit impozitelr locale cu 85% avand majoritatea cosilierilor PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.