SCANDAL cât casa la Fărcășești! Bălu, acuzat că vrea să-și pună cumnata DIRECTOR

cumnata-balux

Liderul PNL Fărcășești, Constantin Drăgoescu, și fostul primar, Antonică Belgiu, susțin că primarul Dănuț Bălu vrea să desființeze liceul Roșia Jiu pentru a-i crea un post de director cumnatei, Mădălina Bălu.

cumnata-balu

Toată nebunia a început în decembrie, anul trecut. Într-o ședință de consiliu local, la care au participat doar șapte aleși, șase dintre ei au aprobat o hotărâre prin care, practic, s-a decis desființarea Liceului Roșia Jiu și transformarea acestei unități de învățământ în școală gimnazială. Altfel spus, primarul Dănuț Bălu vrea să comaseze liceul cu Școala ”Victor Popescu” din satul Valea cu Apă, în ciuda faptului că Roșia Jiu are peste patru sute de elevi, iar școala din Valea cu Apă, puțin peste două sute. Liderul PNL Constantin Drăgoescu acuză că Dănuț Bălu are un singur scop pentru care vrea să desființeze liceul: să-și pună cumnata director. „Domnul primar vrea să desființeze liceul Roșia Jiu pentru a o pune directoare pe cumnata dumnealui, Bălu Mădălina, care este profesor de limba română la Școala Valea cu Apă. După cum s-a văzut la televizor, are o ură personală pe domnul inspector. Liceul Roșia are un număr de 4oo și ceva de elevi, nu e legal să dai o hotărâre, nu e în atribuția Consiliul Local să dai o hotărâre de desființare a liceului Roșia. Se vede că e o ură personală a domnului Bălu. Încalcă și legea pentru asta. Nu avea voie să dea o hotărâre de Consiliu Local fără avizul Ministerului Învățământului, dar de la sine putere, domnul Bălu este Dumnezeu în comuna Fărcășești, face ce vrea dumnealui. Valea cu Apă are 200 și ceva de elevi, deci nu îndeplinește condițiile legale pentru desființarea liceului. Oamenii sunt nemulțumiți. Cum să desființezi un liceul? Eu am fost consilier local în anul 2000, când s-a înființat liceul, eu am votat pentru înființarea lui și domnul Bălu vrea să-l desființeze, a desființat biblioteca din satul Peșteana de Jos. Domnul Bălu nu știe decât muzică, lăutari și chefuri. Dumnealui a început campania. În satul Peșteana de Jos, de sfântul Ion, a făcut masă, le-a spus la cetățeni să se ducă la primărie să se înscrie pentru că pe data de 1 aprilie, încolo, face excursie la Prislop. A desființat biblioteca, acum vreo doi-trei ani și în locul bibliotecii a făcut Căminul Cultural, unde face dansuri, muzică, aduce lăutari”, a declarat Constantin Drăgoescu.

Belgiu, revoltat

Ca și Constantin Drăgoescu, fostul primar Antonică Belgiu susține că Dănuț Bălu vrea să-și pună cumnata director. Belgiu nu vrea închiderea liceului din Roșia Jiu, mai ales că el a avut inițiativa de a-l deschide. „În anul 1999, eu mi-am dat avizul pentru înființarea liceului Roșia Jiu. Când s-a înființat liceul, domnul Gorun, fostul inspector general, și cu mine am luat această inițiativă și l-am înființat. Acum, că se desființează, este un lucru rău. Nu se poate așa ceva. Când noi încercăm să educăm copii, să fie cât mai aproape de case, că sunt copii care sunt din satul Roșia, părinții nu au bani, probabil, să-i trimită în altă parte și îi lasă în satul respectiv pentru buzunar. Ceea ce face primarul, la ora actuală, probabil, el nici nu și-a dat seama, în momentul când a emis această hotărâre de consecințele ei. Hotărârea nu este făcută de doamna Purcărin, este făcută de el, pentru că nu știe Purcărin să facă așa ceva, iar consilierii au votat precum votează orice inițiativă a primarului. Face acest lucru pentru că vrea să o pună pe cumnata sa directoare la Fărcășești. A spus deja și pe posturi că domnul Dinu va pleca din vară și automat soția fratelui său să vină directoare.”, a declarat Antonică Belgiu.

Nepotul își apară unchiul

Balu

Marius Bălu susține că primarul Dănuț Bălu nu vrea să închidă liceul din Roșia Jiu și dă vină pe inspectorul școlar general Ion Ișfan pentru tot scandalul creat. „Domnul primar nu vrea să desființeze liceul Roșia Jiu și nici Școala Generală Victor Popescu. Domnul Ișfan are o problemă cu domnul primar și încearcă să se răzbune pe copiii de acolo. În cadrul liceului Roșia Jiu există și o școală gimnazială în satul Roșia și o școală gimnazială și în satul Valea cu Apă. Satul Roșia este compus din vreo 800 de locuitori, iar în partea cealaltă sunt 1500-1600 de locuitori. Din punctul meu de vedere, și al celorlalți colegi ai mei, liceul ar trebui mutat la „Victor Popescu”, pentru că acolo sunt mai mulți cetățeni. Satul Roșia este undeva la marginea comunei, la 50 de metri de orașul Rovinari. Copiii de acolo ar putea să meargă și la Rovinari la liceu. Cei de la Valea cu Apă nu au unde să meargă. Au 20 de kilometri până la Rovinari. Nu este vorba de acest lucru. Avem nevoie de liceu și liceul se va menține. Asta vă garantez eu. Acolo va fi liceu și Școala Generală “Victor Popescu” se va menține. Nu se va închide nimic. Este o răzbunare a domnului Ișfan, pentru că dumnealui a pierdut un proces cu primăria Fărcășești și a încercat să se răzbune pe primar pentru acest lucru”, a declarat Marius Bălu.

Prefectura: Hotărârea CL nu este legală

Imediat după ce hotărârea aleșilor locali de desființare a liceului a ajuns la Prefectură, reprezentanții guvernului în teritoriu au atacat-o în instanță. ”Instituția Prefectului a contestat în instanță două hotărâri de consiliu adoptate de Consiliul Local Fărcășești în luna decembrie, motivat de faptul cele două acte administrative vizau reorganizarea rețelei școlare din localitate, inclusiv prin desființarea unui liceu fără a avea avizul prealabil al inspectoratului școlar, așa cum spune explicit legea educației naționale și ordinul Ministerului Educației care reglementează astfel de activități de reorganizare a rețelei școlare. Din punct de vedere legal, nu există avizul, deci nu se poate desființa liceul. Numai după ce se ajunge la un consens între autoritățile locale și Inspectoratul Școlar se poate lua o astfel de decizie”, a declarat Liviu Diaconescu, șeful Serviciului Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Un polițist din Gorj, cu familia la emisiunea „Ce spun românii”: Cabral: „Îi place să cânte în baie și consideră că are voce”

Un polițist din cadrul IPJ Gorj, Elvis Găvănescu, a participat, joi, cu familia, la emisiunea …

Un comentariu

  1. Adevarul e ca doamna Balu e singura capabila sa conduca scoala aia. Ea face munca de director si acum ca Directorul e planta. Nu stie sa faca nici macar o cerere. El si minciunile lui au pornit tot scandalul. De frica sa nu ramana fara post vrea sa sperie profesorii ca el are pile mari si il tine generalul director ca ii e dator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: