Scandal cu CAPETE în GURĂ la CONSILIUL LOCAL! Un LIDER de PARTID, IMPLICAT!

scandal-prefectura04

Şedinţa Consiliului Local (CL) de ieri,  s-a lăsat cu înjurături şi capete în gură –  la propriu, între doi consilieri de la acelaşi partid. Situaţia a fost oarecum aplanată de un important lider de partid, aflat la întrunirea consilierilor pentru excluderea unui membru al CL.

Este vorba despre şedinţa CL de la Vladimir, care a avut loc ieri, având ca principal punct tocmai excluderea dintre aleşi, respectiv a lui Nicolae Ciorobea. Acesta este incompatibil cu această calitate, fiind şi angajat al primăriei. Dar, votul lui conta în alegerea viceprimarului acolit al primarului Ianăşi, comuna fiind văduvită de lideri după ce acesta a fost revocat din cauza condamnării penale pe care a primit-o, încă din 2015.

Viceprimar ales abuziv, condamnat pentru contrabandă cu ţigări

Problema este că, în şedinţa CL de ieri, s-a votat viceprimar Vasile Iovan, certat cu legea, condamnat fiind pentru trafic cu ţigări. Cei care l-au votat au fost doar consilierii PNL şi un PMP-ist, Nicolae Ciorobea, şedinţa fiind gestionată de secretarul primăriei, Constantin Enache. Preşedintele de şedinţă, Marius Vijulan, s-a văzut nevoit să suspende întrunirea după ce Nicolae Ciorobea i-a tras un cap în gură lui Florin Popescu, însă numai consilierii PSD şi ALDE au părăsit sala. Foarte important, Nicolae Ciorobea a fost exclus din PMP, iar Florin Popescu, preşedinte PMP Vladimir, era următorul în lista de consilieri din partea acestei formaţiuni politice. Mai mult, alegerea viceprimarului Iovan s-a întâmplat cu votul lui Ciorobea, exclus din PMP şi fără drept de vot, pentru care, de fapt, s-a întrunit ieri îConsiliul Local. Consilierii trebuia să ia act de excluderea sa din partid, şi să acţioneze conform procedurii: să-l înlăture pe acesta din rândul consilierilor. În loc de asta, votul lui Ciorobea, (nul de fapt) a înclinat balanţa, iar Iovan a ajuns viceprimar, votat de doar de o parte din consilieri.

Ciorobea a mai avut probleme cu legea, după cum spun oamenii din comună, acesta fiind reţinut la un moment dat pentru violare de domiciliu.De asemenea, am încercat să obţinem un punct de vedere al prefectului de Gorj, Ion Paraschivu cu privire la această situaţie însă, din păcate, acest lucru nu a fost posibil. În schimb, Dan Vâlceanu a declarat: „Nu a fost o bătaie, e mult spus. S-au împins…”.

Conflictul a fost aplanat de preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu

Prezent la şedinţa CL Vladimir de ieri, Dan Vâlceanu a liniştit spiritele. Cei aflaţi acolo, au povestit: „Ciorobea i-a tras un cap în gură colegului său de la PMP, Florin Popescu. S-a sunat la 112, cerându-se ajutorul medicilor şi politiei. Domnul Vâlceanu i-a despărţit pe cei doi. Şedinţa s-a încheiat cu votarea vice primarului Iovan. De neînţeles e faptul că secretarul primăriei, Constantin Enache, a aprobat toată această problemă, deşi era ilegal să se accepte votul unui consilier exlus din partidul care l-a trimis în Consiliul Local. După mine, ceea ce s-a întâmplat nu are legătură nici cu legalitatea, nici cu bunul simţ. Domnul Vâlceanu a spus că pentru ca Ciorobea să fie oficial exclus din CL este nevoie de un ordin al Prefectului. Nu a existat ordinul şi iată că votul lui Ciorobea a fost luat în calcul sun ochii secretarului primăriei din Vladimir, cel care ar fi trebuit să aplice legea”, aspus un consilier local.

Apărat de liderul PNL

Iată ce spune consilierul PMP, Florin Popescu: „Discutia e mult mai amplă. Eu sunt pres interimar al PMP Vladimir. Poziţia mea a fost lucrurile aşa cum sunt. Conflictul e mai vechi. El s-a aplanat la o discuţie cu domnul Daviţoiu (preşedinte PMP Gorj). Practic, în data de 10 august, în urma Biroul Permanent Judeţean , domnului Ciorobea i s-a ridicat sprijinul politic. El este incompatibil fiind angajatul primăriei. Domnul Daviţâoiu mi-a înmânat retragerea lui Ciorobea şi validarea mea. Am depus-o la primărie, s-a pus pe ordinea de zi. Nu s-a votat pentru că liberalii au găsit un articol în care, chiar dacă se retrage sprijinul de partid trebuie înştiinţată instituţia Prefectului. Eu am vrut să-mi impun punctul de vedere ca preşedinte al PMP şi ca viitor consilier. Ciorobea a sărit la mine cu injurii, a sărit să mă lovească cu capul, m-a lovit uşor, fără urme. M-a lovit în faţă. Era domnul Vâlceanu lângă mine, între noi, care s-a ridicat în picioare… l-a ţinut în braţe ca să nu urmeze să mai dea… Este o declaraţie la poliţie pentru incidentul de azi (ieri, n.red.)”.
Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

Un comentariu

  1. Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: adrians.proiect@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.