SCANDAL! Iată LISTELE cu cei 25 de LIDERI de sindicat care au primit clase salariale preferențial. Un ȘEF din CEO, implicat!


Cu fiecare zi care trece și se apropie momentul în care vor începe negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă la nivelul CEO, liderii sindicali din SMEO lansează mesaje propagandistice și le plâng de milă salariaților companiei care ”n-au mai primit măriri salariale din 2008”, în schimb, uită să spună că mulți dintre ei, mai exact 25, au primit clase salariale și, implicit majorări, pe tot parcursul anului 2015. Cei mai mulți lideri SMEO au fost băgați la încasare în luna octombrie a acelui an, iar creșterile salariale acordate la acea vreme au fost acordate în mod neunitar, fără respectarea unor principii stabilite la nivelul companiei. În câteva cazuri, lista cu salariații care au beneficiat de creșteri salariale a fost primită de la Executivul CEO, iar liderii SMEO s-au autopropus pentru acordarea de clase, susținuți fiind de protectorul lor, Ion Rușeț, șeful Departamentului Relații cu Comunitatea.

Rușeț, propteaua liderilor SMEO

Serviciul de Audit Public Intern din cadrul CEO a întocmit o notă, în decembrie 2015, în care erau semnalate nereguli privind modul de acordarea majorărilor salariale pentru 2.700 de angajați ai companiei, cu două luni mai devreme.
La nivelul CEO a fost formată o comisie de specialiști de la Resurse Umane, iar concluziile raportului elaborat ulterior au scos la iveală faptul că 2.087 de creșteri salariale s-au făcut într-un mod neunitar, avându-se în vedere și alte principii în afara celor stabilite de administrația companiei cu organizațiile sindicale, iar în cazul a 1.256 dintre acestea se impune renegocierea drepturilor salariale.

Au fost directori ai subunităților CEO care au recunoscut că lista cu salariații care au beneficiat de creșteri salariale a fost primită de la Executivul companiei, iar în alte cazuri tabelele au fost întocmite de liderii de sindicat, existând situații când aceștia s-au autopropus pentru majorări salariale. Numele lui Ion Rușeț, șeful Departamentului Relații cu Comunitatea, apare de câteva ori în notele de relații date de directorii subunităților, care spun că una au discutat cu acesta și mai apoi altele au fost listele care au venit de la CEO.
Numai așa se explică faptul cum numele mai multor lideri SMEO s-au strecurat pe listele cu cei care au beneficiat de majorarea claselor salariale.
De la Carierele Tismana I și Tismana II apar cinci persoane: liderii SMEO, Vasile Basarabă, respectiv Ion Ciopănoiu, precum și secretarul de Departament, Nicolae Preoteasa. Printre aceștia și doi membri fondatori ai SMEO, Vasile Stoian și Florin Vulpe. Aceștia au primit două, maxim trei clase de salarizare, cel mai favorizat fiind liderul de la Tismana II, Ciopănoiu, cu șase clase de salarizare în plus, de la 25 la 31.
La Cariera Roșia sunt opt lideri SMEO, în frunte cu șeful de departament, Ovidiu Priporeanu care a primit 23 de clase în plus, de la 22 la 45. Alături de acesta, cu două până la patru clase în plus, apar trei vicepreședinți, Lucian Dănescu, Dumitru Zoican și Petre Lungu, precum și liderii Gabriel Milcu, Gheorghe Șerban, Costel Șovilgău și Nicolae Vîrțanu.
De la Sucursala Electrocentrale Rovinari figurează zece lideri SMEO cu două- trei clase salariale majorate, iar cel mai mult, patru clase, a primit Jan Popescu, șef Departament, de la 41 la 45. Alături de acesta, în situațiile CEO apar Sorin Păducel, vicepreședinte, Nicolae Negrea, Mihai Cracovski, Sorin Văcăroiu, Daniel Valeriu Bordei, lideri, dar și viceliderul Vasile Enășel, secretarul Alin Stamatescu, precum și Octavian Tilică și Aristică Vasiluță.

Bălăceanu, printre cei care au primit clase…

Trebuie menționat că în perioada ianuarie-septembrie 2015, peste 450 de persoane au primit clase salariale, existând situații când unii salariați CEO, mai ales cei din TESA și care au fost promovați în funcții de conducere, au primit și trei creșteri salariale într-un interval de nouă luni de zile.
Printre cei favorizați de administrația companiei din acea vreme se regăsesc Gabriel Bălăceanu, vicepreședinte SMEO, care a primit pe 1 iunie 2015, șase clase de salarizare în plus, de la 45 la 51, ajungând la un salariu de 4.670 de lei. În aceeași zi, Ovidiu Priporeanu, șeful Departamentului SMEO de la Roșia, era în plină ascensiune și a primit și el șase clase salariale.
În luna februarie, Dumitru Grofu, secretarul SMEO, primise și el șapte clase salariale, de la 38 la 45.

…Căldărușe și-a băgat șoferul la încasare

Și ca tabloul să fie complet, trebuie menționat că, tot la 1 iunie, Gabriel Căldărușe, președintele SMEO, i-a făcut cadou șoferului său, Gabriel Ghimiș, două clase de salarizare, fiind promovat de pe postul de lăcătuș ungător, pe cel de brigadier utilaj.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

7 comentarii

 1. Este adevarat. …niste caractere josnice…nici nu avea cum sa fie altfel, acestia toți au intrat in acest sindicat prin trădarea colegului lui…a celui ce îl ajutase. …a celui ce a avut incredere in el ….dar asta nu inseamna că cei din FNME au dreptate…datorită lor am ajuns aici…..ar trebui arătate toate clasele acestor papagali din fruntea acestor, ,organizații „

 2. c f l profesionist

  Este clar, de unde sa mai fie bani si ptr. cei ce ne facem treaba in cariera. Cum sa mai ne facem treaba cand avansarile se fac de partide sau sindicat si nu ptr. cat de seriosi suntem la locul de munca. Cat putem sa fim de cretini sa mai votam asa nulitati . La infintare aceasta organiaztie avea ca prim punct armonizarea salarilor tuturor salariatilor si a realizat armonizarea salarilor liderilor de la smeo cu cele ale liderilor de la fnme…..rusinos mai nulitatilor

 3. Poate ne explică dl CIOBOTĂRICĂ cum la promovat pe ofițeraşul ŞIPOTEAU ALIN, Şef de serviciu din psiholog angajat cu pile cu o clasă de salarizare 30_a Nivel 3 -2911lei la 51_a. Cine a făcut referatul de promovare a dlui ŞIPOTEANU ca Şef de serviciu cu clasa 51_a Nivel 2 – 4670 lei, având în vedere că şeful ierarhic este colonelul Ion RUŞEȚ?! Această ciumă roşie macar să scoată ofițeraşii şi coloneii din instituții.

 4. Acest Sipoteanu Alin trage cumva si pe nas?
  La cum se comporta lumea asa vorbeste.
  Domnul Ciobotarica dumneavoastra cunoasteti asta???
  E foarte urat ca oamenii care trudesc la munca de jos, nu mai beneficiaza de o clasa de 10 ani, iar constipatul lui „Ciobotarica” primeste 2000 lei la salariu.
  RUSINE!!!

 5. La Roşiuţa au fost acordate clase unui număr de 186 de salariați. 150 de salariați nu se încadrau in criteriu …salariu sub clasa 10. Paraschiva împreună cu subalternii lui si Rosca au făcut listele cu persoanele care au primit clase desi nu se încadrau in criteriu. Toate fufele grase si umflate care stau pitite si freacă menta bârfind toată ziua au primit clase. Slugile , lipitorii de afișe…..etc.

 6. Situatia asta taraganeaza de mai bine de-un an, nimeni nu misca un deget! Daca nici acum, cand noul conducator al CEO trambiteaza ca va face ordine (cu asta cred ca ar trebui sa inceapa!), nu se va face nimic, propun sa-i lasam pe cei carora li s-au acordat aceste clase nemeritat sa dea tonele de carbune si megawatii necesari supravietuirii unitatii! Fiindca daca li s-au acordat discretionar salarii, inseamna ca sunt indispensabili(!) unitatii! Ceilalti ar face bine sa iasa in strada, dar toti, ca sa vedem daca fara astia multii se va putea produce ceva! Nu fac referire la personalul TESA din sediile CEO sau divizii, care au salarii acordate cinstit, conform importantei si volumului de munca pentru care a fost angajat! E normal ca fara gloata de pupeze si burtosi, fara acei juristi, traducatori, asistenti manageri, etc…nu se poate!

 7. Ba da ce papagali au si cei de la SMEO. Marele sindicat….pai bai alegator cretin acesti papagali vreti sa va castige drepturi . Eu credeam ca maimutoii astia au acelasi interes cu cei din FNME , interesul propriu . Daca nu ati fost capabili sa puneti persoane cu caracter ptr. ce ati mai spart ba sindicatul. Nu ati facut case, , ati platit bilete ptr concedii si vacante ptr. odrasele lor in strainatate. ati luat masini la cei din vechiul sindicat acum ati dublat nr de puturosi de hahalere ce nu stiu unde este locul lor de munca. Trezirea ortaci hai sa ne unim sa punem persoane…oameni cu omenie ce pot sa ne reprezinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.