sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 23:53

SCANDAL ÎN FNME! Roşca şi Bădiţa se vor vicepreşedinţi. Golea „se bate” cu Feurdean

colaj-3

Revenirea sindicaliştilor rătăcitori Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa în Federaţia Naţională Mine Energie a generat controverse, mai ales că cei doi şi-au depus candidaturile pentru funcţiile de vicepreşedinte.
Tocmai faptul că cei doi lideri de la Roşiuţa şi Lupoaia se vor direct pe cai mari în federaţie a agitat spiritele în rândul celor care nu au părăsit organizaţia sindicală în momentele grele.
Secretarul general al FNME, Ioan Feurdean, cel care a reacţionat public cu privire la revenirea celor doi sindicalişti, a declarat într-un scurt interviu acordat Gorj Domino că sunt oameni de valoare care au rămas în federaţie şi ar merita funcţii şi nu crede că lui Roşca şi Bădiţa le vor fi validate candidaturile.

nelu-rosca-(6)

„Nu cred că le vor fi validate candidaturile”

Există voci în cadrul FNME care nu agreează ideea revenirii liderilor sindicali de la Motru, Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa, direct în funcţii de conducere la nivelul federaţiei.
Deocamdată cei doi lideri au făcut cereri de reînscriere a sindicatelor miniere de la carierele Roşiuţa şi Lupoaia, pe care le conduc, în FNME însă acestea nu au fost încă aprobate. Deşi nu sunt membri ai federaţiei, cei doi îşi doresc deja funcţii de vicepreşedinte pe probleme de minerit în Biroul Executiv al FNME, adică exact postul lăsat gol după propulsarea lui Dan Pârvulescu ca preşedinte interimar.
Candidaturile celor doi urmează a fi analizate, la finele acestei săptămâni, în cadrul Colegiului Director şi în cazul în care vor fi validate, cei doi lideri vor intra în competiţie şi vor depinde de votul delegaţilor la Congresul FNME care va avea loc luna viitoare.
Secretarul general al FNME, Ioan Feurdean, a precizat că este de acord cu revenirea celor două sindicate în federaţie, însă nu agreează ideea că persoanele care le conduc vor funcţii în condiţiile în care au părăsit în urmă cu aproape doi ani structura sindicală.
„Sunt şi alţi oameni de valoare care au rămas în momentele grele în FNME şi care ar merita funcţii. Mă refer la Tomescu, la Crăete, nu mai vorbim de Golea, Mitrescu sau Pârvulescu. În principiu sunt de acord cu revenirea sindicatelor de la Motru, dar nu a persoanelor care cer funcţii. Nu cred că li se vor aproba candidaturile pentru că, deocamdată, nu sunt membri. Dosarele sunt incomplete, iar candidaturile trebuiau deja depuse pentru a fi validate de Colegiul Director”, a declarat Feurdean.

nicolae-badita

Ciorăscu: Există o oarecare înverşunare…

Preşedintele sindicatului de la Cariera Husnicioara, Rafael Ciorăscu, unul din liderii cu vechime în FNME, recunoaşte tensiunile din interiorul organizaţiei sindicale, însă spune că având în vedere importanţa zonei miniere Motru, aceasta trebuie reprezentată în structurile de conducere ale federaţiei. „Există o oarecare înverşunare bazată mai mult pe antipatii artificiale, dar în actualele condiţii se pot admite şi unele compromisuri. Eu sunt de acord cu revenirea celor doi lideri pentru că până la urmă scopul scuză mijloacele şi făcând o paralelă cu politica românească fără ideologie… Dar e clar că zona Motru e un brand al mineriturlui în România şi trebuie reprezentată şi au cred că, Consiliul le va valida candidaturile”, a adăugat Ciorăscu.

Golea îşi doreşte funcţia lui Feurdean

golea

Marin Golea, preşedintele Sindicatului „Minerul” Rovinari, devenit mai puţin vocal în ultima vreme, de când a prins un post în structura administrativă a CE Oltenia, nu a renunţat la activităţile sindicale. Membru în Colegiul Director al FNME, acesta vizează funcţia de secretar general la Congresul din noiembrie, adică exact postul pe care-l ocupă de câţiva ani buni Ioan Feurdean.
Despre candidatura lui Golea a auzit şi Feurdean, iar acesta spune că l-ar fi văzut capabil pe o altă funcţie în FNME. „Da, am auzit că va candida. Nu e nici o problemă. E un om de valoare şi eu îl vedeam mai degrabă vicepreşedinte pe probleme de minerit”, a conchis secretarul general al FNME.

Ioan-Feurdean01

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

5 comentarii

  1. Roşca nu faci nimic pt salariaţi . Paraschivu jigneşte salariatele pe unele le trimite în carieră în timp ce pe altele le ţine la birou . Muncitoare sau muncitori care sunt ţinuţi în birou economiste prinse in depozit etc si aia a lui Emanoil care bârfeste toata ziua .Huoo Rosca pt ce iti ei bani 60 de milioane lunar din cotizatii. Cati protejati ai de îi tine Paraschivu prin birouri sau pe la sectoare ? Ciurel ştie ?

  2. Pârvulescule ai uitat că Rosca a spart Fnme cu Bădită . Ai nevoie de suport si închizi ochii . Primesti niste trădători care au semnat CCM -ul prin care salariaţii au pierdut drepturi inclusiv plăţile compensatorii ? Esti la fel ca ei ! Un oportunist !

  3. Au vrut trădătorii astia functii si la univers dar acolo nu au avut loc de marciuc…..nu-i primiti în federatie decât ca simpli membrii..,altfel plecam toti din fnme.,,

  4. Rosca si Badita= doi oportunisti. Au plecat la Univers dupa functii, acum se intorc la FNME dupa aceleasi functii. Ascultati-l pe Feurdean care are perfecta dreptate, primiti-i, dar ca simpli membri. Zona Motru trebuie sa fie reprezentata la nivel de federatie, si Feurdean este cea mai potrivita persoana. Fiti foarte atenti la tradatori, cine a tradat odata o va face si a doua oara. Tot Motru il sustine pe Feurdean.

  5. ION -un minier

    Liderul Sindicatului Liber de la EM LUPOAIA, Nicolae Badita, face zilnic naveta cu autoturismul intreprinderii , Skoda Octavia,in comuna ILOVAT, jud MEHEDINTI, cca 30 km,un singur drum, sfidand orice regula a bunului simt. Noua oamenilor care muncim – de nu vedem bine , ni s-au luat si autobuzele iar, acestui imbuibat care nu-si mai vede lungul nasului i s-a pus la dispozitie toate luxurile posibile si imposibile. In numele tuturor salariatilor de la Exploatarea Miniera Lupoaia , rugam conducerea acestui ziar respectabil sa faca ceva pentru a stopa acest abuz grosolan facut de Nicolae Badita. Cu mult respect pentru ziarul Gorj- Domino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: