miercuri , 26 februarie 2020 - 17:29

SCANDAL ÎN PSD! Suspendarea primarului Ciocea, pe masa prefectului: Weber a luat decizia asta! Consilierii locali de la Bustuchin vor să demisioneze în bloc, dar partidul îi cheamă la ordin!


Informații contradictorii cu privire la suspendarea lui Ion Ciocea din funcția de primar al comunei Bustuchin, printr-un ordin al prefectului de Gorj, Ciprian Florescu. Informația a fost dată publicității de către consilierul liberal Cornel Liviu Pătrulescu, care a scris pe contul său personal de pe o pagină de socializare că ”Ciocea e istorie!” și a detaliat cum a încercat primarul să forțeze organizarea de alegeri anticipate în comună, pentru a reveni în funcție.
Ciocea confirmă, în parte, informațiile și spune că, deocamdată, nu a venit ordinul la primărie. Primarul e convins însă că decizia privind suspendarea sa din funcție a fost luată de președintele PSD Gorj, Mihai Weber și clamează presiuni asupra consilierilor social-democrați care intenționează să demisioneze în bloc.

„Vineri, 5 iulie 2019, prin ordinul prefectului județului Gorj, domnul Florescu, Ciocea Ion a fost suspendat din funcția de primar al comunei Bustuchin. Ordinul prefectului a fost trimis secretarului comunei Bustuchin și va fi dus la îndeplinire de îndată”, a fost informația publicată de consilierul liberal Liviu Pătrulescu.
Acesta a detaliat și un plan prin care Ion Ciocea ar încerca să revină în funcție, forțând organizarea de alegeri anticipate în comună.
Într-o încercare disperată de a-și salva funcția, primarul Ciocea le-a cerut consilierilor PSD (10 la număr) să demisioneze în bloc, fapt care, în opinia dânsului, ar fi dus la alegeri locale anticipate, dar în realitate ar fi dus la blocarea activității comunei Bustuchin. Sâmbătă, viceprimarul și consilierii PSD au avut o întâlnire. Primarul speră să revină în funcție în felul ăsta. Doi consilieri își scriseseră demisiile, apoi s-a spart gașca pentru că unii n-au vrut să demisioneze”, a afirmat Pătrulescu, contactat de jurnaliștii Gorj Domino.

În realitate…

… secretarul comunei Bustuchin a fost chemat, vineri, la Instituția Prefectului Județul Gorj pentru întocmirea unui referat, în baza căruia prefectul Ciprian Florescu va emite, la începutul acestei săptămâni, ordinul de suspendare a lui Ion Ciocea din funcția de primar.

Informația a fost confirmată de primarul comunei Bustuchin care dă vina pe liderii PSD Gorj, Mihai Weber și Cosmin Popescu, pentru suspendarea sa din funcție.
”E ceva, dar nu a venit ordinul la primărie. Știu că a fost chemat secretarul, că e nevoie de un aviz, și e posibil ca măine sau poimâine (luni sau marți – n.r.) să vină hârtia. Weber este omul care, eu am mai spus-o, niciodată nu voi fi la PSD cât va conduce acest om, a luat decizia asta, cu acest domn Cosmin Popescu, al cărui mandat de deputat mi-l datorează”, a afirmat Ciocea.
Primarul spune că nu le-a cerut consilierilor să demisioneze, ci inițiativa le-a aparținut lor, însă au început presiunile asupra aleșilor locali din partea partidului.
”Consilierii au venit la mine cu viceprimarul și mi-au spus că intenționează să-și dea demisia. Ne-am întâlnit, însă trebuie să recunosc că sunt presiuni mari asupra lor pentru că au membri ai familiei angajați în diferite domenii controlate de PSD”, a declarant primarul.

Unele surse susțin că din partea inspectorului general școlar Marcela Mrejeru au fost presiuni asupra consilierilor locali, în sensul că cine e de partea lui Ciocea, ei sau cei din familiile lor care lucrează în învățământ o să-și piardă posturile. Mai mult, luni după-amiază, toți consilierii PSD au fost convocați de secretarul executiv Anca Bordușanu la sediul partidului de la Tg-Jiu pentru a fi instruiți cum să se poziționeze în acest scandal, altfel conducerea PSD e decisă să-i înlocuiască cu cei care urmează pe listă.

Trebuie spus că…

… la alegerile parlamentare din 2016, Ion Ciocea a candidat ca independent pentru un post de senator, după ce PSD l-a scos de pe listă, deși a fost plasat pe locul al doilea, după un scrutin în forul de conducere al organizației județene și a intrat în conflict cu liderii filialei.
Potrivit statutului PSD, declararea ca independent sau neafiliat politic se consider demisie de drept din partid. Liderii organizației județene nu au făcut demersurile necesare, timp de trei ani, pentru suspendarea din funcție a lui Ciocea, însă susținerea ALDE la alegerile europarlamentare, în comuna Bustuchin, a schimbat lucrurile.

Ce spune legea

Potrivit Legii 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul pierderii drepturilor electorale.

Loading...

Citește și

Panică doar pentru unii la Peșteana de coronavirus! Vecinul primarului și vărul vicelui de Bîlteni ară nepăsători în albia majoră a Jiului

Legea interzice efectuarea de lucrări în albia majoră a Jiului dar, cu toate acestea la …

4 comentarii

  1. Un județ sufocat de corupție.

    Rămân foarte surprins și apreciez cum ziarul d-voastră relatează cruntul adevăr în care se zbate acest județ putred de corupție și de incompetenți, ce au ajuns sa conducă destinele Gorjului. Ne întrebam de ce nici o autoritate a județului nu este eficienta și competenta și de am ajuns în acest hal, din cauza acestui partid mafiot și ticălos. Singura noastră șansă oameni buni este sa nu va mai lăsați manipulați de acești derbedei ai neamului romanesc, care au distrus totul în aceasta tara pentru interesul lor și de grup mafiot. La vot trebuie sa aruncam la groapa de gunoi acest partid de infractori, corupți și incompetenți, ce ne-au distrus familiile, locurile de munca, viata și ne-au condamnat copiii nostrii sa plece în pribegie pentru a-și câștiga existenta. Nici Dumnezeu nu va poate ierta ticăloși ai neamului romanesc!

  2. Foarte adevărat ce spune d-ul sau d-na mai sus. Începând cu acești parlamentari netrebnici și guvernanți ticăloși, toată tara este cuprinsa de corupție și incompetenta. Asta o vedem și o simțim pe pielea noastră zi de zi. Au distrus toată economia, au dat legi mafiote, ce le-au adus beneficii ilegale, cum sunt pensii speciale și legii care să-i scape de răspunderea penala, pe când pentru noi romanii de rand numai sărăcie, minciuna și multa manipulare. Toată tara este la pământ, de la infrastructura, economie, învățământ și sănătate. Pentru ei au avut grija sa își angajeze toate neamurile și amantele pe posturi bine plătite și sa iis tripleze salariile și pensiile prin fărădelegi. Acești nenorociți ar trebui executați în piață publica, numai asa societatea românească poate renaște din haosul produs în acești 30 de ani de acest partid ticălos, ce numai nenorociri a adus la milioane de români. Am văzut culmea hoției la un post TV de casa cum un fost colonel de penitenciar are pensie de 52.400 RON după 28 ani de munca și noi cei care aducem plus valoare economiei muncim câte 40,45 de ani și nu știm dacă mia apucam pensia aia mizerabila de 1500,2000 de lei, ca de, noi numai atat am contribuit la bugetul de pensii. Unde ești tu Țepeș Doamne sa tragi în teapa acești netrebnici, ce au pus stăpânire pe aceasta tara frumoasa. Încă o lege mafiota… Drepturile celor cu pensii speciale în plata cresc odată cu indexarea salariilor de unde au ieșit la pensie. Nu exista nici unde în lumea asta asemnea hoție. Au avut grija printr-o ordonanță de urgenta sa facă speciali și consilieri locali, județeni, primari și viceprimari prin codul administrativ. Oare toți acești hoți sunt mai presus de lege și de divinitate de au ajuns de oe urma noastră a milioane de români ce muncim din greu și ne plătim taxele sa fie speciali prin legi mafiote și fără fundament. Trebuie odată pentru totdeauna sa tragem la răspundere pe acești ticăloși ai societății românești și creem o Românie curata și constituita pe legi fundamentale cinstite și transparente. Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu!

  3. Trist si adevarat stimata Maria, dar societatea romaneasca functioneaza pe principiul castelor ,fapt confirmat chiar de un ministru”romanesc” pe 10 august 2018 ,ministrul avand raglanul si buzele umflate cu botox…caracterul infect al celor care guverneaza Romania dovedeste ca pe malul romanesc al Dunarii, combinatia sanguina daco-romana a fost” contaminata ”cu sange de pe malul Gangelui…distinsii locuitori din aceasta zona au obiceiul de a dona castelor inferioare,soarecii capturati pe propriile mosii…ei au inventat castele ,lacomia fara limite, conservarea prostiei si agresarea organelor faciale…

    • Din păcate d-le draga, ai perfecta dreptate. Rușinea și haosul în care ne-au adus acești spalaciti de Teleorman și modul cum este agresata justiția și demnitatea cetățenilor de rand, a speriat Europa. Acești derbedei au dus hoția la rand de virtute si mod de viata. Privim cu spaima cum sunt manipulati unii oameni creduli, ce din păcate sunt în număr destul de mare, ce prin votul lor și-au condamnat proprii copiii sa plece în pribegie și sa lase în urma adevărate traume în familiile lor. Privim cum nimic nu funcționează corect în România și cum sunt date legi numai în interesul lor, sfidând orice urma de moralitate. Trebuie sa înțeleagă toți romanii și sa privească la fapte nu la minciuni ca trebuie sa scăpăm pentru totdeauna de acest partid ticălos, ce a distrus mai rău ca o ciuma aceasta tara frumoasa și destine a milioane de români ce se zbat în sărăcie și suferință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.