sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 3:41

Scandal între sindicaliști: Mitrescu și Căldărușe, la CUȚITE!

mitrescu-caldaruse

Liderul Federației Naționale Mine Energie dă vina pe cel al Sindicatului Mine Energie Oltenia pentru că administrația nu a acceptat majorarea primei de Crăciun.

Negocierile sindicate-administrație, de miercuri, nu au adus nimic în plus de sărbători pentru mineri și energeticieni. Unii lideri sindicali sperau ca, pe lângă cei 550 de lei tichete cadou, să obțină cel puțin un plus de 450 de lei în bani, de Crăciun, pentru angajații companiei. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, iar negocierile s-au lăsat cu scandal între sindicaliști. Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie, Constantin Mitrescu, îl acuză pe președintele SMEO, Gabriel Căldărușe, că a făcut figurație la negocieri și că din cauza acordului pe care l-a semnat în primăvară cu Laurențiu Ciurel, angajații companiei au pierdut din venituri, inclusiv la cuantumul primei de sfârșit de an. ”După cum știți, în martie, eu spuneam că nu trebuie să semnăm acordurile pentru primele anuale, primele ocazionale, că sunt trei prime anuale, de Paște, de Ziua Meseriei și de Crăciun. Anul trecut, s-au dat 800 de lei de Paște, 700, de Ziua Meseriei și 700 de lei de Crăciun. Cuantumul total este de 2200 de lei. Pe lângă prima de vacanță, s-au pierdut vreo 16 milioane de lei vechi, la biletele de odihnă și tratament s-au pierdut în totalitate. Deci, una din pierderile de atunci a fost că acordul CEO-SMEO prevedea prima de sfârșit de an la 550 de lei. Sper că vom reuși să obținem cel puțin cât s-a dat anul trecut. Nu ne lăsăm. Noi, FNME-ul, nu ne lăsăm. Cu toate că, acum, cei de la SMEO fac figurație și atunci se opuneau cu vehemență să câștigăm 700 de lei de Crăciun și au fost de acord cu 550 de lei, acum văd că au schimbat macazul și cer mai mult”, a declarat Constantin Mitrescu.

Căldărușe: Mitrescu FABULEAZĂ

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia îi acuză la rându-i pe liderii FNME de non-combat cu administrația la negocierile de miercuri. Gabriel Căldărușe afirmă că Mitrescu a venit în comisia-mixtă pornit să-l atace pe Constantin Crețan, în loc să discute despre prima de Crăciun. ”Domnul Mitrescu, ca de obicei, fabulează. Dorește, întotdeauna, să-și ascundă incompetența și de fapt non-combatul pe care l-a practicat el, împreună cu colegii dumnealui, acuzând pe alții. Ce să-i fac eu, dacă atitudinea lor a fost cea care a fost în cadrul comisiei mixte… Aceasta a fost atitudinea. Sunt fel și fel de aberații pe care le debitează domnul Mitrescu. Datorită lipsei de competență și datorită atitudinii de non-combat, încearcă să distragă atenția, aruncând cu mizerii într-o parte și în alta. Chiar și ieri(nr. miercuri) m-a surprins atitudinea, în loc să discutăm despre mărirea primei de sărbătorile de iarnă, mărire justificată, datorită faptului că e prima dată de când s-a înființat această unitate, acest complex, când funcționează la parametri normali, la capacitate maximă, mai ales în ultimele șase luni, și problemele dumnealui erau să facă hârtii și să-l atace pe domnul Crețan. Total nejustificat. Deci, când oamenii așteptau un rezultat pozitiv de la noi, problemele dumnealor erau altele decât cele ale salariaților pe care îi reprezentăm. Efectiv, la început nu au cerut nimic și așteptam doar justificările de ce nu se poate acorda”, a reacționat Gabriel Căldărușe.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.