Scandal monstru la primărie! Proiecţia unui „tun” cu terenuri

primaria-stanesti

Revoltă la primăria comunei Stăneşti! Ieri, consilieri şi localnici au cerut anularea unor contracte de concesiune ce vizează 250 de hectare de păşuni. Şedinţa Consiliului Local Stăneşti s-a desfăşurat cu scandal, atât localnicii, cât şi o parte dintre aleşi cerând ca o patroană din Hunedoara să fie declarată „persona non grata”.

Scandalul se prefigura încă de acum o săptămână, când, la cârciuma din sat, localnicii au răbufnit, pentru că toate păşunile au ajuns, printr-o hotărâre a Consiliului Local, declarată, ieri, nelegală, în posesia unor firme din afara judeţului. Problema este că oamenii au cerut, la şedinţa CL, anularea tuturor contractelor de concesiune încheiate între terţi şi Primăria Stăneşti, dar şi anularea licitaţiei cu pricina.

Păşunile – terenurile moşnenilor

Afacerea este, practic, o proiecţie a unui veritabil tun: unul dintre consilieri, Costel Bicheru, a anunţat că licitaţia a fost o făcătură. El a întocmit un raport pentru anularea actelor menţionate mai sus – documente, în baza cărora, 250 de hectare de terenuri au fost, practic, predate unor firme – ca fiind nelegale: „Nu s-au respectat prevederile din caietul de sarcini, fiind avantajat în mod clar câştigătorul licitaţiei, cu domiciliul în Hunedoara. Mai mult, au fost aduse animale din ţară, cu avizele nelegale date de instituţiile publice precum DSV, deşi există riscul crescut al aducerii unor boli printre vitele noastre. Sunt discriminate asociaţiile locale ale crescătorilor de animale. Oamenii sunt lăsaţi fără păşunile din comună. Nu le rămâne decât să renunţe la animale, sau să plătească taxă la firma care a concesionat toate terenurile. Amintim că aceste islazuri sunt acele pământuri pe care le-au lăsat moşnenii satelor, pentru ca oamenii să aibă unde să-şi ducă animalele la păscut. Pentru aceste motive, cerem anularea licitaţiei şi a contractelor de concesionare încheiate”, a spus consilierul.

Misterioasa „madam Tamara”

Un alt consilier a anunţat că, în ciuda faptului că majoritatea localnicilor din comună supravieţuiesc din creşterea animalelor, dar şi că proprietarii primesc, pentru capetele de ovine şi caprine, pe care le au în curte, subvenţie APIA, firma câştigătoare a licitaţiei şi-a şi adus animalele pe terenurile din Stăneşti. În contextul concesionării păşunilor din comună, contractele sătenilor cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură sunt în aer. Fără să mai insistăm asupra faptului că localnicii  nu mai au unde să-şi ducă la păscut animalele, terenurile fiind deja concesionate într-un mod dubios, „unei doamne Tamara, patroană a firmei Mulgozon”, localnicii vorbesc şi despre faptul că aceeaşi firmă este „client de casă al instituţiei publice, beneficiind de un alt contract ce a vizat alimentarea cu apă a satelor”. „Au fost aduse 800 de ovine din afara judeţului, la noi, pe păşunile noastre, iar asta este ilegal. Madam Tamara este bine înfiptă pe la Bucureşti, fiindcă, în urma unui ordin primit de sus, i s-a netezit drumul spre concesionare a pământurilor din Stăneşti, terenuri declarate domeniu public. Propun ca această doamnă să fie declarată persona non grata pe teritoriul comunei noastre”, a mai spus unul dintre consilieri.

Contracte cu clauze aberante

O altă problemă destul de gravă, amintită la şedinţa CL, de ieri, este faptul că înţelegerile parafate între primărie şi firmele care au concesionat cele 250 de hectare de terenuri presupun clauze extrem de costisitoare pentru comună, în cazul rezilierii contractelor cu pricina: „Noi, degeaba votăm anularea licitaţiei şi a contractelor. Problema este mult mai gravă. Aceste contracte trebuie anulate în instanţele de judecată sau reziliate cu acordul ambelor părţi. În caz contrar, nu rezolvăm, nimic, rămânem fără păşuni. Pe de altă parte, clauzele din aceste contracte presupun costuri de miliarde de lei în caz de reziliere. Cu alte cuvinte, patronii vor pleca de aici cu foarte mulţi bani de la Primăria Stăneşti. Or, asta este absolut de neacceptat. În acest caz, cei care au încheiat contractul de concesionare trebuie să plătească individual, nu primăria din taxele şi impozitele noastre. Sumele cerute în contract trebuie imputate celui care a semnat, clar!”, a mai spus un consilier.

Telefonul primarului, închis

Ar mai fi de spus faptul că hotărârea privind anularea licitaţiei şi contractelor a fost aprobată de consilierii din Stăneşti, însă, problemele sătenilor abia acum încep, date fiind clauzele prevăzute şi acceptate între părţi. Oamenii sunt hotărâţi să sesizeze şi instituţiile de cercetare penală. În ciuda încercărilor noastre, primarul Vasile Pârvulescu nu a răspuns la telefon pentru a-şi exprima un punct de vedere în legătură cu acest caz. Vom reveni, în ediţiile viitoare, cu acest subiect.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

2 comentarii

 1. Stimabililor care scrieti si nu stiti ce este aceea LEGE ? Sau vi s-au umflat micii de la Bicheru ]n foale de nu mai puteti vedea adevarul .Va trece prin minte vreodată să solicitati documente atunci cand scrieti porcarii? Ati participat la o sedinta unde un grup de oameni care, mințiți de catre doi prăpăditi:Bicheru Constantin – consilier local si Nica IOn (Ionita), fac presiuni asuppra organelor locale de la Stanesti . Daca ati pune niste intrebari simple de bun simt ati putea afla adevarul pe care nu vreti sa l stiti . MAI
  CINE A DORIT SA SE LICITEZE ISLAZURILE COMUNEI STANESTI ?
  Ioniță, Bicheru si un alt papa lapte BESOI NICU care citesc pe litere cand e de citit ceva in consiliu , dar au INITIAT CONCESIUNEA A 450 HA PASUNE pe care o voiau GRATIS SI FARA LICITATIE .
  PENTRU CINE VOIAU SA CONCESIONEZE GRATIS ?
  Pentru ei sub masca înființării unei asociații a crescatorilor de animale din 6 sate :Stănești, Alexeni, Bălani, Călești , Obreja, Măzăroi care au peste 600 de gospodarii cu animale .Dar pentru ca primarul nu are voie sa concesioneze fara licitatie , TOT CU PRESIUNI LA SEDINTA DE CONSILIU DIN 19 mai 2014 UNDE ACEST IONIȚĂ ZBIERA SI TIPA CA PE CAMP LA ANIMALE s-au scos la licitație pasunile comunei din domeniul public .
  CINE A VENIT LA LICITATIE ?
  Pentru ca Bicheru amintit bietii oameni acestia au crezut ca nu au voie sa liciteze ca persoane fizice , astfel ca nu s-au înscris la licitatie decat 9 ofertanti – PERSOANE FIZICE SI JURIDICE CU SEDIUL /DOMICILIUL IN COMUNA STANESTI – printre care si ASOCIATIA , DAR cei doi afaceristi Bicheru si Ioniță care si au facut socotelile cum sa ia doar ei subventia pentru islazuri AU PARTICIPAT LA LICITATIE DOAR IN NUMELE A 40 DE CRESCATORI DE ANIMALE SOLICITAND TOATE ISLAZURILE (si -au facut bine socotelile ) OARE CEILALTI MEMBRI AI ASOCIATIEI CU CE OR FI GRESIT de i -a exclus de la sine? Doar ca la o licitatie trebuie depuse documente nu să vi doar sa tipi si sa presezi . Documente pentru a intocmi o oferta corecta nu stiu ei sa facă. Păi una e bâta cu care ameninți si alta e sa citesti legi .Si asa au fost descalificati LEGAL .Acest lucru l-au stiut ei bine pentru ca nici macar nu au contestat rezultatul licitatiei stiind clar ca nu si au depus documente legale .
  CE VOR ACUM ?
  Vor sa -si bată joc de o comuna întreaga instigand ”CU BÂTA ” . E drept ca Bicheru are si alt fel de sprijin din partea capului politiei din județ cu care este ”prieten de familie” cum zice dansul
  CE A ASCUNS BICHERU ?
  Faptul ca in statul asociatiei in care a ademenit cetateni nevinovati au stabilit ca deciziile se iau cu votul a 2 treimi din numarul membrilor fondatori (adica cu votul a 7 oameni pentru ca sunt 10 membri fondatori )Si daca nu se intrunesc se iau decizii cu votul celor prezenti , adica poate fi si singur ca tot aceleasi decizii se iau .
  SCOPUL ACESTEI INSELATORII PE CARE O PUNE ACUM IN CARCA PRIMARIEI?
  Sa puna mana pe 8miliarde de lei /an -subventia pentru pasuni pe care ar trebui sa o ia oamenii proportional cu numarul de anilmale pe care il detin fiecare .
  CE A FACUT IN ACEST SENS ?
  A sabotat alaturi de alti 5 consilieri pe care fie i -a santajat cu relatiile lui fie i-a masluit cumva , bugetul local al Comunei Stanesti astfel încat s -au pierdut 8 miliarde le lei .
  CE AR FI DE FACUT ?
  Ar fi frumos ca oamenii din comuna care stiu sa citeasca o lege sa -i dea in judecata pe acesti consilieri pentru a plati prejudiciul .
  OARE O SA PUBLICATI ACESTE LUCRURI ? MA INDOIESC, ASA CUM MA INDOIESC DE FAPTUL CA VETI VREA SA STITI ADEVARUL ”DIN ACTE ” de la primarie . Doar instigati , domnilor ziaristi pentru doi – trei mici pe care vi-i da Bicheru si aia din carne de mortaciuni adunate de prin comuna .
  HALAL PRESĂ !

 2. Băi NICA ION instigatorul nici măcar nu e consilier local asa cum intitulați voi poza . Nica Ion primeste fonduri de la Apia pentru niste animale pe care nici nu le are si NU ESTE CONSILIER LOCAL ESTE UN căprar – patron care prin frma CARTGO , adica LIBRĂRIA EMINESCU mănânca sute de milioane de la primaria Stanesti în fiecare an din contractele pe care le au cu rechizitele pe care le vinde . A prins si el niste idei de la frate – su NICA DUMITRU fostul secretar al comunei , betivan notoriu pe care l-a dat primaru afara din cauza bauturii si acuma îl răzbună el pe frate su betivanu. Poate sa spună NICA Ion cum i-a dat frate su pe cand era secretar terenul din capul Campului fara acte si i -a dezmostenit pe cei care aveau acte ? Poate stie treaba asta doamna Blideanu care încă mai lucreaza la primarie si a beneficiat si familia Blideanu de teren tot asa moca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.