SCANDAL pe fondul de SALARII în CEO


Constantin Mitrescu susține că, în 2016, nu s-a făcut nicio economie la fondul de salarii, așa că sindicalistul Constantin Crețan nu are ce solicita în instanță.

Liderul Federației Naționale Mine Energie susține că motivele pentru care președintele Sindicatului Lignitul Oltenia amenință compania cu judecata este pentru că i-au plecat majoritatea membrilor din sindicat. În plus, Constantin Crețan ar fi nemulțumit că actuala conducere a CE Oltenia nu-i mai alocă sponsorizări pentru diverse activități. “Singura dată când nu s-a acordat economia la fondul de salarii a fost în anul 2014. În anul 2015 ni s-a alocat. S-au plătit orele suplimentare. Salariaților care nu au lucrat ore suplimentare li s-au plătit trei zile în avans. Economia la fondul de salarii pe 2016 trebuia s-o primim în februarie 2017, dar a fost depășit fondul de salarii pe anul trecut, știți că a fost nevoie de rectificare pentru a fi acordate lefurile pe luna decembrie. În concluzie, pe 2016, nu s-a făcut nicio economie la fondul de salarii. Motivele pentru care Crețan amenință cu judecată sunt două: a mai rămas cu 10 membri de sindicat din 70 după disponibilizări, și nu mai primește bani de câte-o ciorbă de burtă din partea actualei administrații a CEO, cum primea de la alți foști manageri”, a precizat Constantin Mitrescu.

Crețan: Mitrescu, AFACERE cu aere condiționate în CEO

Constantin Crețan îl contrazice pe Constantin Mitrescu. Susține că economia la fondul de salarii pe 2016 a existat și vrea să o obțină în instanța de judecată pentru toți salariații. Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia îl acuză pe cel al FNME că ar fi intermediat o afacere cu aere condiționate în CEO. “Nu s-a acordat deloc economia la fondul de salarii. S-au plătit numai niște ore suplimentare unor șefi și lideri de sindicat, dar nu au primit toți salariații. Au dat o altă destinație acestor sume. Au făcut șmecherii cu fondul de salarii. Probabil că banii s-au dus în seminariile pe care le-au făcut pe la București. Voi cere acordarea economiei la fondul de salarii din 2015 până în prezent și pentru cei disponibilizați. Aștept o ciorbă și de la Mitrescu, care este abonatul administrației. Era prieten cu Ciobotărică, acum îi cere bani lui Boza pentru achiziționarea aparatelor de aer condiționat de la o firmă propusă de el. Are interese majore în CEO pentru a-și face și afacerile proprii ”, a declarat Constantin Crețan.

Mitrescu: Nu m-a interesat firma câștigătoare

Constantin Mitrescu recunoaște că i-a cerut lui Sorin Boza să grăbească achiziția de aere condiționate pentru Termocentrala Rovinari. Susține însă că nu are nicio altă implicare în această afacere. “S-au făcut referate de către șefii de secție de la Termocentrala Rovinari de la începutul anului. Problema e că s-au pierdut referatele. Am mers la Boza, i-am spus să facă achiziția cât mai repede. S-a făcut pe SEAP. În ceea ce privește firma câștigătoare, nu m-a interesat cine a câștigat. Pe mine m-a interesat un singur aspect, să urgenteze achiziționarea unor mașini de spălat, aere condiționate și frigidere pentru că oamenii le așteaptă de șase luni și m-au întrebat când vin, mai ales că sunt și temperaturi mari în această perioadă ”, a conchis vicepreședintele FNME.

loading...
Loading...

Citește și

ANCHETĂ a IPJ Gorj, în cazul selecției directorilor Transloc SA! Polițiștii SICE au descins la sediul societății, după ce acționarii au stabilit că procedura s-a făcut cu încălcarea legii!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: