SCANDAL politico-sindical! SMEO + PSD = LOVE. FNME, zid în jurul lui BOZA!

Gabriel Căldărușe

Liderii sindicali au scos artileria grea în disputa lor perpetuă pentru păstrarea influenței la vârful Complexului Energetic Oltenia. SMEO atacă pe linia politică a alianței aflată la putere, PSD – ALDE, și cere susținere pentru revendicările remise ministrului Energiei, în timp ce FNME îl flanchează pe Sorin Boza, iar reprezentanții acesteia afirmă că, de fapt, întâlnirea celor din SMEO cu liderii social-democrați de la Gorj ascunde alte interese care au legătură cu impunerea unei persoane în Directoratul companiei.

Cronologic, lucrurile au stat în felul următor:…

… marti, 5 septembrie, Gabriel Căldărușe, președintele SMEO a anunțat, într-o emisiune la televiziune Tele3, că este foarte posibil ca la finele acestei luni să organizeze un protest în fața Guvernului, în funcție de discuțiile care vor avea loc la Ministerul Energiei, în urma scrisorii deschide pe care i-a adresat-o ministrului Toma Petcu. ”Federația a spus că în jurul datei de 18 va intermedia, noi ne dorim chiar mai repede să fie acea întâlnire cu domnul ministru Petcu, dacă nu, imediat după aceea, în funcție de discuția avută, ne vom deplasa la București și, încă o dată spun, nu-i șantaj, nu sunt amenințări, dar așa considerăm că-i normal, ca anumite lucruri, că nu suntem noi nici judecători, nici procurori, dacă nu vom avea ocazia să le spunem față în față, să le spunem prin pancartele pe care le vom avea la noi, ceea ce se întâmplă”, a spus Căldărușe. Acesta a precizat că în zilele următoare se va adresa din nou ministrului Energiei și a discutat, telefonic, cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, cu senatorul Florin Cârciumaru, în care a cerut o întâlnire cu factorii politici responsabili din toate partidele.

 

Reacția FNME

Vineri, 8 septembrie, ora 17,50 a venit prima reacție virulentă din partea FNME, Sindicatul Liber EMC Roșia a postat pe Facebook un mesaj dur, cu titlul ”Reînvierea viperei”, la adresa lui Căldărușe și a liderilor județeni ai PSD.
”… Ceea ce este rușinos este că atacul ce va urma în perioada următoare de către așa zișii sindicaliști din cadrul SMEO, fără ajutorul și acordul colegilor din Federația UNIVERS, are girul conducerii PSD din zona Gorjului, la ordinul lui Ciurel! (…) În loc ca domnii conducători sa își piardă timpul cu astfel de mizerii, mai bine s-ar pregăti să ne răspundă ce au făcut cu mixul energetic, cum au promis în campania electorală, și ce au făcut pentru noi în acest an, care se apropie de final și în care au avut ocazia să ne arate cât de mult contăm noi, minerii si energeticienii, pentru ei parlamentarii”, se precizează în postarea sindicatului.
Cei din FNME dau asigurări celor din conducerea CEO și din Ministerul Energiei că sunt alături de ei și vor lupta împotriva intereselor politice. ”Și până una alta luptăm alături de domnul director Sorin Boza și domnii miniștri Toma Petcu și Doru Vișan pentru binele acestei companii și pentru bunăstarea salariatilor, nu pentru bunăstarea unor grupuri de interese, care se învârt în jurul PSD Gorj”.

Întâlnire SMEO – PSD

În după-amiaza zilei de sâmbătă, tot cei de la FNME au anunțat că Gabriel Căldărușe și alți lideri din SMEO au avut, joi, ”o întâlnire de taină” cu conducerea organizației județene a PSD.
Întâlnirea nu a fost mediatizată de Biroul de presă al PSD în cursul zilei de vineri, așa cum era normal, ci abia duminică, a fost remis un comunicat, oficial, jurnaliștilor, din partea organizației județene a social-democraților.
Întâlnirea dintre liderii SMEO și parlamentarii PSD, Florin Cârciumaru și Mihai Weber, și președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu a avut loc în sediul consiliului județean, iar discuțiile au vizat activitatea CEO.
”Liderul sindical Gabriel Căldărușe le-a solicitat celor trei social-democrați să le susțină în mod oficial revendicările prezentate deja administrației CEO. Acestea presupun majorări salariale, după ce managerul companiei, Sorin Boza, a anunțat profit în primele șase luni ale anului, dar și îmbunătățirea condițiilor de muncă în carierele miniere, precum și acordarea adecvată a echipamentelor de sezon.
De asemenea, sindicaliștii din minerit și energie le-au solicitat senatorului Florin Cârciumaru și deputatului Mihai Weber să urgenteze la Guvern proiectele care vizează exproprierile în vederea extinderii frontului de lucru în zonele miniere.
Ministerul Energiei a inițiat un proiect de hotărâre de Guvern care prevede alocarea a 11,4 milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare pentru extinderea lucrărilor de exploatare a lignitului în perimetrul minier Roșia Jiu”, se arată în comunicatul PSD.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. CE fel de lideri sunt cei care pupa oriunde Administratia? Ce fel de oameni sunt aceia care tradeaza interesele celor multi, pentru functii, bani si alte avantaje? Aceste ipochimene au dus la distrugerea Gorjului, economic, financiar,politic si nu numai!Alaturi de presă si televiziunile aservite au creat haos in acest judet prin modul inconstient de invrajbire a oamenilor.Terminati-vă mandatul si treceti la munca si fapte urmasi ai IUDEI!

  2. FNME. ……..fac zid ,după zid….probabil nu in jurul lucrătorilor….răsplată va fi la fel ca inainte? OBTINEREA DE PRIVILEGII. …IN URMA „CONCURSURILOR. …SAU POATE NU ?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.