SCANDAL ULUITOR! O decorație veche, motiv de anchetă a poliției!


• Profesor de istorie, cercetat la cererea viceprimarului

Profesorul de istorie de la liceul din comuna Turburea, Liviu Sgaibă, a dat cu subsemnatul la poliția din localitate, după ce viceprimarul comunei, Marin Cojocaru, persoană cunoscută în comunitate cu probleme legate de consumul de alcool, a sesizat brusc că nu mai știe nimic de o decorație primită în timpul războiului de către bunicul său. Cum vicele știa că fiica sa dusese decorația la școală, la cererea profesorului de istorie, obiectul fiind folosit în cadrul unui proiect, l-a acuzat, fără menajamente, pe dascăl că ar fi făcut dispărut obiectul.

Între o parte dintre profesorii in Turburea și conducerea primăriei din localitate există un conflict deschis care nu este negat nici măcar de primarul localității, Ion Bîrcă, edilul acuzând de mai multe ori că unii dintre profesorii liceului sunt slab pregătiți și că s-ar ocupa de denigrarea activității primăriei, în loc de activitățile școlare. Pe motivul unei așa-zise denigrări, unei profesoare din Turburea, fost primar al localității, i s-a retras de curând titlul de ,,cetățean de onoare” al localității.
Nici profesorii nu au stat însă impasibili la acuzele lui Bîrcă iar unii au ripostat zgomotos în presă, acuzându-l pe primar că nu are bacul dar își permite să le denigreze activitatea.

Adevărul decorat

Apariția, anul trecut, a unei pagini de facebook numită ,,Adevărul Turburea’’, în care minusurile administrației erau puse la zid într-o manieră ironică a pus și mai mult paie pe foc în acest conflict, administratorul acesteia, persoană necunoscută, fiind acuzat că este ba un profesor, ba altul din gașca anti-Bîrcă. Cert este că, luna trecută, s-a reputat un nou episod între susținătorii lui Bîrcă și intelectualii din Turburea.

Mai exact, pentru a-l pune pe profesorul Sgaibă la zid și a-l face de râs în comunitate, viceprimarul comunei s-a trezit să solicite poliției să-i găsească de urgență medalia bunicului său, dusă de fiica sa la școală, la cererea profesorului de istorie.
Deși vicele nu face o plângere scrisă, polițiștii comunei percutează și-l iau la întrebări pe profesorul Liviu Sgaibă care îl liniștește însă rapid pe instigator, scoțând dintr-un dulăpior aflat la Școala Poiana obiectul cerut. Din fericire, profesorul avea sub cheie decorația, la fel ca și alte obiecte aduse de elevi, iar la cererea poliției, a deschis dulapul și a restituit solicitantului, prin intermediul poliției, decorația fără valoare istorică.

Nicio mușamalizare

Conflictul pare închis în ianuarie dar nu înainte ca susținătorii primarului Bîrcă să nu transmită, pe aceeași rețea de socializare, așa-zisa victorie obținută împotriva intelectualilor comunei.
Fira Iancu Mădălin, șeful SPGC Turburea, adică a societății de gospodărie comunală a localității, spune acolo povestea în maniera proprie, fără să menționeze că profesorul acuzat pe nedrept nu avea obiectele acasă ci la școală iar fapta incriminată nu a existat decât în mintea viceprimarului.
„Așa zisul profesor de istorie, Sgaibă Liviu, a fost cercetat de Poliția Turburea, în urma sesizării Viceprimarului (care de altfel apare în postările ,,Adevărul Turburea „cu foarte mari jigniri fiind făcut hoț, atât el cât și soția sa și mult mai multe jigniri și calomnii către toate instituțiile) și i s-a găsit decorația bunicului său în posesia numitului Sgaibă Liviu, încercând să mușamalizeze fapta prin depozitarea acesteia și a mai multor obiecte vechi, de valoare, într-un dulăpior al Școlii Poiana. Și începând de astăzi toți părinții pot să-și recupereze bunurile pe care copii le-au înmânat acestuia fără acordul părinților. Felicitari Poliției din Comuna Turburea!”, a postat Fira Iancu Mădălin, același care anunța, aplaudând, nu demult, că profesoarei Doina Roșoga, de la Școala Poiana, i s-a retras titlul de cetățean de onoare al localității.
,,Vor urma și următorii susținători ai „Turburea Adevărul”,, mai avertizează angajatul Fira, lucru care s-a petrecut de altfel două săptămâni mai târziu.

Un like egal cu o declarație la poliție!

Avertismentul lui Fira s-au adeverit la începutul acestei luni când mai multe persoane din comună, care au dat like postărilor de pe pagina Adevărul Turburea, au ajuns să fie căutate de poliție. Oamenii au ajuns, mai exact, să fie luați la întrebări, în cel mai aberant mod posibil, de ce au apreciat cele scrise pe aceea pagină de socializare.
Unii dintre cei întrebați au dat dovadă de curaj și nu au răspuns întrebărilor polițiștilor spunând că este dreptul lor să aprecieze și susțină ce vor pe Facebook, în timp ce alții au explicat de ce erau de acord cu cele publicate pe pagina respectivă.
La scurt timp după aceste descinderi pagina de Facebook „Adevărul Turburea”, pe care s-au publicat imagini privind depozitarea ilegală a gunoiului din comună și felul în care se depozitează apa potabilă pentru o parte dintre consumatori, a fost închisă.

Loading...

Citește și

FOTO șocant! Cum arată mâna unui bebeluș, după o săptămână petrecută în spital

Mama unei fetițe de cinci luni, care a ajuns cu copilul la spitalul din Vulcan, …

43 comentarii

 1. sgaiba liviu are acest hobiu sa colecteze obiecte vechi de valoare de la elevi de foarte multi ani de zile. totul se poate verica la scoala unde el preda. cele m ai valoroase din obiectele primite de la elevi sunt vandute la muzee in tara si la centrele de antichitati din tara

 2. PRIN LEGE ESTE INTERZIS COLECTAREA DE OBIECTE SAU BANI DE LA ELEVI. ASA CA ACEST PRETEXT SA STRANGI OBIECTE DE VALOARE ESTE O INFRACTIUNE SI CRED CA ISJ SI POLITIA VOR DOVEDI ACEASTA INFRACTIUNE

 3. SUNT SUTE DE ELEVI DIN COM TURBUREA INSELATI SI PACALITI DE ACEST NUMIT PROF SGAIBA. DE ANI DE ZILE PRACTICA ACEASTA METODA . I AR ELEVI CARE NU ADUCEAU LUCRURI DE VOALOARE EREAU LASATI CORIGENTI

 4. Pe lângă faptul că obliga elevi să aducă obiecte vechi de valoare să obțină note de trecere la Istorie de ocupa de excursii ilegale cu elevii cu prețuri de la 400-700 lei. Fără acte si fără aprobările necesare. Întrebați elevii,parintii si la școală toate aceste aspecte . RUȘINE că acest om poartă titulatura de dascăl.

 5. Hei, vuvuzelele lui Bîrcă, primarul analfabet, scriu de fiecare dată comentarii penibile și am citit mai sus aceleași minciuni pe care le scriu despre acest respectat profesor de la Lic. Turburea.
  Băi, obiectelor de care-și șterge Bîrcă obielele pe care nu le-a dat jos încă, nimic din minciunile voastre bășinoase nu-l pot atinge pe prof. Sgaibă! Noi îl cunoaștem foarte bine, părinții noștri îl cunosc și ei, turburenii îi apreciază seriozitatea și pregătirea profesională. Nimeni nu s-a plâns vreodată de dânsul! Voi, gunoaielor, spuneți numai un singur nume din”sutele de elevi” care a fost ”înșelat și păcălit” de dl. prof., un singur elev care a fost ”obligat” de acesta să aducă ceva la școală pentru colțul muzeistic! Unul, măi viermilor, nu o sută! Până atunci, lingeți-vă mucii și reintrați în groapa din care ați ieșit! Ca să citim ce scrieți agramaților, folosim antivomitiv.

 6. Băi trompeto cu numele de Adriana în câte excursii ai fost tu cu Sgaiba Liviu pe banii elevilor și părinților??? la SIUBIU excursia cu 400 lei de Elev fără mâncare ai fost sau nu pe data de 1 decembrie 2016 ?? La anticariate la Craiova ai pe numele tau si al soțului tau Sgaiba Liviu obiecte antice vândute??

 7. Aveți perfectă dreptate familia Sgaiba este o familie de oameni care au profitat de pe urma copiilor de la școlile din com Turburea. A luat costume populare vechi de la copii au strâns și icoane vechi pictate si monezi de argintii. Asta sigur știți și vă aduceți cu siguranță aminte de ce și cum a procedat familia Sgaiba

 8. Este un gunoi de om Sgaiba Liviu. Este un mare gunoi care se folosește de titulatura de dascăl

 9. Mă lasă fară cuvinte mizeria care se scrie despre acest om!cu ce sunteți voi mai presus ca el?Toate se plătesc în viața asta. Ar trebuii sa va fie rușine. …Pana la voi nu am auzit decât cuvinte de lauda la adresa lui .Și cine s-a găsit sa comenteze la adresa lui?Pleava comunei…Rusineeee

  • Toti betii comenteaza , unii de cate doua ori chiar . Stau beti cu limba la o parte de abia mai vad , saracii de ei , tastele calculatorului . Stai ca incepem sa devoalam reteaua de excroci din jurul primarului . Sa vedeti cum se fura de la Stat si Primarie cate 4-5 miliarde pe an. De luni incepen , sa vedem cat se poate fura intr o comuna .Am putea incepe chiar acum cu ,, licitatia,, pentru lemnele de foc la scoli si primarie . L a vazut cineva vreodata pe primar cumparand lemne de foc pentru acasa ?Sau ii vin sub forma de spaga de la firmele care aprovizioneaza primaria ?

 10. Nu înțeleg ce are legătură mizeriile lui Sgaiba Liviu cu lemnele de la școală?? El a jupuit elevii prin tot felul de hoții de genul excursii si obiecte de valoare să treacă la Istorie??? I ar dacă vrei să ști centralele de la școală sunt pe gaz. Doar la Poiana sunt pe lemne si școala și primăria nu mai achiziționat lemne cu banii si au fost aduse din pădurea proprie a școli din lotul moșia școli. Așa că nu toată lumea se gândește la furat și la hoții ca familia Sgaiba unde sunt lucruri reale și verificate cu toate acestea

  • Au legatura mizeriile care le faceti voi doua putori unui profesor serios . Daca mai vreti scriem si despre calculatoarele furate pe bucati din primarie si care au umplut casele amantelor cu par pe picioare ca la maimute .

   • Verificati si banii care se fura ce la apa si gunoi de catre aceste gunoaie care conduc primaria . Poate ne arata primarul ultima chitanta de plata la gunoi ? O fi platit vreodata ?

 11. Tot GURISTA si Trompetist de Adriana Sgaiba arunca cu pietre si strigă Hoți???? Băi trompeto tu te afișezi în costumele populare furate de la copiii din com Turburea

 12. Ce dracu a făcut bun sau măreț un singur lucru acest analfabet de se intitulează prof Sgaiba??? Trompeta de decor Sgaiba Adriana să spună un sigur exemplu bun făcut de Sgaiba Liviu. Dacă a participat cu elevii la un concurs sau olimpiada măcar o singură dată de când el se numește prof. Un singur elev să spună unde a participat la ce concurs să de-a un singur nume. Nu poate să spună pentru că nu există niciun un nume sau concurs. Este o hahaleră de profesor. Este profesor ajuns cu Liceul Agricol Tg Cărbunești. Ce are agricultura ci istoria???? Doar Liviu Sgaiba este un asemenea specimen de profesor care a luat banii ca profesor de istorie fără aibă o singură participare la un concurs cu un singur elev
  Dar știe să i taxeze pe elevii cu diferite hoții de genul excursii si obiecte de valoare

  • Leana lui Partag , vezi ca scrii prostii si se supara amantul . Ai vazut ca aseata nu te a mai sunat . Schimbati chilotii ca put de se simte de la Filiasi .

 13. Ceee? Haaaa! A terminat Liceul Agricol si este profesor de istorie??? Mamaaa cîne predă elevilor istorie. Rușine rușine rușine pentru un asemenea profesor de istorie. Cred că este unicat in țară ca unul cu Liceul Agricol care nu face istorie în liceu să ajungă profesor de istorie

 14. Doamne cîne a ajuns si cum a ajuns profesor să predea istorie la copilul meu!!!?!!!!! Unul care a învățat el istoria la fără frecvență la o facultate fantomă din Alba Iulia. El nu a făcut istorie la Lic Agricol și o facultate la fără frecvență. Adică a învățat istoria la fără frecvență

  • Fa Doino , ar trebui sa te hatarasti daca te cheama Fa Diono sau,,,,Nicoleta .Oricum tu esti o tuta careia ii put si gura si mai ales chilotii . Pe astia care i ai incaltat de revelion ii schimbi macar de Paste ?

 15. Fira Iancu Madalin se pare ca a uitat faptul ca a depus acte false la Agentia de Protectie a Mediului in luna septembrie 2016 cand a solicitat autorizatie pentru colectarea deseurilor pe teritoriul
  comunei Turburea, satele Turburea, Sipotu,Spahii, Poiana ,Cocorova,?

 16. Sa spuna cata motorina fura si cate chitante false taie la ape si gunoaie .

 17. Sa spuna Sorin Dinu cata spaga a dat .

  • Băi homoxexualule tu vei că sa îndrăgostit Cicea de tine. Nu mai are somn noaptea de dorul tău. Visează în fiecare noapte clipele romantice petrecute alături de tine. Te simte în fiecare clipă în el

 18. Trompeta Adriana în articolul respectiv este vorba de o nulitate care se numește prof Agronom Sgaiba Liviu. Cel care a terminat Liceul Agricol si o facultate fantomă de la Alba Iulia la fără frecvență. Acest om nu există ca profesor decât prin hotiile comise prin obligarea elevilor la plata excursiilor cu sume de bani de 400-700 Lei si de deposedare elevilor de obiecte de arta de valoare. Acesta este acest analfabet de Agronom cu diplomă la fără frecvență ca Prof de istorie

 19. Tu Marian Badea sigur te ai îndrăgostit de agronomie analfabet Sgaiba Liviu. Vezi să nu suferi iar din dragoste cum ai suferit după Cicea

 20. Tu Badea Marian ști bine cum este când nu ai cap este vai de fundulet…….

 21. Se arunca cu gunoi intr-un om care a terminat un liceu și o facultate. Este numit analfabet. Oameni buni,primarul nu a fost capabil sa termine liceul,profesionala…sunteți orbi?cei de mai sus care tot acuza sa aducă probe.ați acuzat cu moneda s-a dovedit ca nu este cum ați spus voi.Ce vreți mai mult?aruncati cu probe nu cu vorbe papagalilor

  • Ce studii are acest analfabet de Agronom Sgaiba?? Ce liceu a terminat si ce profil si ce facultate a făcut? La Alba Iulia la fără frecvență? Cine a auzit de facultatea de la Alba Iulia,,? La Fără Frecvență rușine să te numești profesor la fără frecvență făcut la apelul bocancilor. Să spună public dacă nu are studiile respective și să vedem cine minte si cine spune adevărul

 22. Daaaa să dovedit că așa face si ce năravuri are acest analfabet de se numește profesor. Cu Liceul Agricol si cu o facultate fantomă făcută la fără frecvență. Ce nu este adevărat?? S au găsit obiectele luate de la elevii,?? De ce și cu ce drept a luat obiecte de la elevii,??? Este moral și legal să iei obiecte de valoare de la elevii,,,

 23. Mariane mă trisezi cumva? Ti am spus că unde nu este cap este vai de fundulet. Tu ști foarte bine acest aspect.,,,

 24. Doamne Marian Badea ești tare analfabet sacrul de tine nu ai măi învăț încă să scrii citeț în română

 25. Vezi tu Badea dacă tu și Sgaiba nu a ți fost la școală și a ți învățat și a ți terminat școala la fără frecvență încă saracutii de voi nu știți să scrieți în lb română

 26. Maria Badea tu sigur ești topit de îndrăgostit după analfabetul ăla preistoric Sgaiba Liviu. Am să te spun eu lui Cicea ca tu îl înșeli

 27. Da gelui ai dreptate toată lumea scrie de un așa zis prof analfabet care se vede că este si hoț după ce este si prost

 28. Toată lumea vorbește despre un prof analfabet si hoț și despre un altul care știe toată lumea că este un homosexual . Adică despre Sgaiba Liviu si despre poponarul Badea Marian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.