SCANDALOS! Se întâmplă în Spitalul Tg-Jiu: Un MEDIC cu 110 de milioane de lei vechi, lunar, CONDIȚIONEAZĂ ACTUL MEDICAL din cauza „salarizării necorespunzătoare”


Situație de-a dreptul revoltătoare la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu: medicul Elena Vlad a refuzat să trateze o bătrână ajunsă la Secția Terapie Intensivă cu bronhopneumonie acută și a invocat „lipsa salarizării corespunzătoare”. Practic, medicul a condiționat actul medical, cu toate că, potrivit unui document cu veniturile salariale ale medicilor din SJU, aceasta încasează, lunar, în jur de 11.000 de lei.
Managerul unității spitalicești, Gigel Capotă, s-a declarat surprins de faptul că un medic nu acordă îngrijirile medicale care se impun și spune că va demara o anchetă internă.

O femeie, în vârsă de 70 de ani, a ajuns, la finele săptămânii trecute, în Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu cu bronhopneumonie acută, iar medicii au intenționat s-o transfere pe bătrână la Compartimentul de Pneumologie, în cadrul secției Medicină Internă I, numai că transferul le-a fost refuzat.

Personalul medical de la Terapie Intensivă a solicitat, ulterior, un medic pneumolog care s-o consulte pe femeie, deoarece prezenta evidente probleme de respirație, și să i se efectueze un aspirat bronșic.
Cea care a evaluat-o pe bătrână a fost Elena Vlad, medic primar pneumolog, care a scris în foaia de observație a pacientei că diagnosticul acesteia este infecțios, de aceea nu s-a aprobat transferul în Pneumologie și a recomandat menținerea acesteia în Terapie Intensivă, sau transfer la secția de infecțioase de la Craiova.

Mai mult, medicul Elena Vlad a menționat în fișa pacientei că ”nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.
Cu alte cuvinte, nu are importanță viața pacientului care poate depinde de o injecție, spre exemplu, câtă vreme medicul se poate disculpa că această injecție nu poate fi făcută din lipsă de asistente și din cauza salarizării proaste.
Potrivit unui document cu veniturile salariale ale medicilor din SJU, medicul Elena Vlad încasează un salariu de 11.000 de lei, lunar, fără a fi incluse și orele de gardă.
Unele surse susțin că medicul Vlad își completează aceste venituri cu altele de la cabinetul său privat, din colaborarea cu o clinică renumita care are punct de lucru în Tg-Jiu și din activitatea didactică.

Managerul SJU, Gigel Capotă, a declarat că va demara o anchetă internă. ”Sunt surprins să aud astfel de informații. Voi discuta cu directorul medical al spitalului și va fi efectuată o verificare internă, iar apoi o să facem public rezultatul”, a afirmat Capotă.
Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, afirma că orice condiționare a actului medical de primirea unui plic reprezintă ”o crimă”. În acest caz, nu e vorba de un plic, însă condiționarea actului medical e evidentă, iar poziția actualului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, e extrem de importantă și va fi prezentată, în cel mai scurt timp, de Gorj Domino.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.