SCANDALOS! Un primar a cumpărat cort pentru situații de urgență, din bani publici, și îl folosește pentru chefuri!

Risipa banilor publici e sport național, iar constatările Curții de Conturi confirmă acest lucru în rapoartele pe care le întocmește în urma controalelor pe care le efectuează în instituții. Cu toate că, de fiecare dată, măsurile pe care le impun inspectorii de conturi sunt de recuperare a banilor, primarii nu s-au lecuit și continuă să arunce fondurile publice pe bâlciuri, spectacole sau achiziții inutile.
Primarul liberal al comunei Arcani, Aristică Daniel Coiculescu, poate ocupa un loc pe podium într-un top al celor mai nefolositoare lucruri cumpărate din banii locuitorilor: un cort. De fapt, achiziția și-a dovedit, chiar zilele trecute, utilitatea, atunci când a fost folosit, ca stabiliment de protocol și scuteală pentru o orgie bahico-culinară a primarelui Coiculescu și a celor din anturajul său.
Primarul comunei Arcani, Aristică Coiculescu, a achiziționat, în urmă cu aproximativ o lună, un cort pentru ”situații de urgență”, pentru care a plătit, din bugetul public, circa 7.000 de lei, susțin unele surse.

Cortul pare mai degrabă util pentru pomeni, botezuri și sindrofii, decât ca adăpost pentru oamenii loviți de vreo urgie care s-ar abate peste comună. De altfel, prima ”situație de urgență” în care a fost folosit cortul s-a întâmplat chiar de Sfântul Ilie, pe 20 iulie a.c.. Nu, la Arcani nu s-a pogorât vreo furtună, nu au fost inundații și nici tornadă, a fost un chef, în bâlciul de la Stroești, organizat chiar de primarul Aristică. Cortul de protocol, pentru invitați și pentru cei din anturajul primarului, a fost montat de angajații primăriei, ir chiolhanul a început aproape de spartul bâlciului, când poporenii au plecat acasă, iar zovoiul de la Stroiești a rămas doar la dispoziția apropiaților lui Coiculescu.
Primarul nu a putut fi contactat telefonic pe parcursul zilei de marți, în ciuda insistențelor jurnaliștilor Gorj Domino, pentru a explica utilitatea achiziției acelui cort.
Trebuie spus că Aristică Coiculescu a preluat atribuțiile de primar, din postura de viceprimar, la finele lui 2015, în urma decesului edilului în funcție, la acea dată, Vasile Popescu, iar câte luni mai târziu a câștigat alegerile la Arcani.
Momentul a fost bine venit pentru Coiculescu, în contextul în care toate afacerile sale se nănuiseră. Mai exact, firmele la care era asociat aveau o situație financiară dezastruoasă: Euromontana SRL, în procedură de insolvență, cu datorii de 330.000 de lei, iar Radkoprest SRL și Kub 2002 SRL nu mai desfășurau nici o activitate. Anul trecut, însă, Euromontana SRL, cea care deține o unitate turistică de cazare cu 20 de locuri la Rânca, s-a redresat financiar și a ieșit din reorganizare judiciară.

Primarul Coiculescu are mai multe motive să chefuiască, pe lângă acesta, și anume, acela că și-a angajat cumătra în postul de consilier personal, iar lucrurile chiar pot deveni profitabile, din moment ce aceasta, după cum au precizat aceleași surse, are preocupări și în organizarea de evenimente și, deci, cortul își poate dovedi utilitatea și în viitor.

loading...
Loading...

Citește și

E dă film! Administratorii Minprest și-au ales președintele: juristul Sebi, de la insolventa UEF!

Sebastian Gheorghe Brânzan a fost ales, de colegii săi liberali, președinte al Consiliului de Administrație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.