duminică , 16 februarie 2020 - 21:35

SCANDALUL CONTINUĂ în CEO! Câți BANI ia Mitrescu


Gabriel Căldărușe acuză că liderii FNME au unele dintre cele mai mari clase salariale din Complexul Energetic Oltenia.

Vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie a reacționat după ce, săptămâna trecută, cotidianul nostru a prezentat listele cu cei 25 de lideri SMEO, care, în 2015, au primit clase de salarizare preferențial din partea administrației. Constantin Mitrescu susține că oamenii lui Gabriel Căldărușe au primit bani în plus pe criteriul sindical, nu pe cel profesional. „Aproape toți liderii de la FNME au fost aleși de oameni din rândul celor mai buni meseriași. Aceștia au luat clasele pe parcursul a 10-15 ani pe criteriul profesional, când au fost creșteri salariale de 20 % . În schimb, liderii SMEO au luat clase când oamenii au pierdut 30 % in drepturi, asta-i diferența. Au fost făcuți de Ciurel lideri fără să aibă o pregătire profesională”, a declarat Mitrescu.

Căldărușe: Liderii FNME au cele mai MARI CLASE

În replică, Gabriel Căldărușe spune că oamenii lui Dan Pârvulescu sunt, de fapt, sindicaliștii care ar avea clasele de salarizare cele mai mari din companie. Liderul SMEO susține că, anul trecut, Mitrescu și Pârvulescu ar fi beneficiat de mărirea claselor din partea șefilor CEO. “Niciun lider de la SMEO nu are clasa de salarizare cât unul de la FNME, chiar dacă au aceeași meserie. De departe conduc cei din FNME la acest capitol. Mitrescu a luat acum două luni clasa 51. Și Pârvulescu are o clasa mare. Nu e sindicalist de la SMEO care să se apropie de această clasă. Mă deranjează că, anul trecut, când cei de la FNME se băteau pe burtă cu o parte din administrație, nu s-au reușit majorări salariale. Cel puțin 4000 de oameni puteau primi clase. E bine că cei de la FNME sunt profesioniști, primesc banii și stau acasă ”, acuză Căldărușe.

Mitrescu: Căldărușe, LEAFĂ de 7000 de lei

Constantin Mitrescu spune că Gabriel Căldărușe e unul dintre cei mai mari profitori de pe urma mișcării sindicale. Liderul FNME susține că cel al SMEO nu ar fi luat niciodată un salariu de 7000 de lei lunar, dacă nu ar fi fost președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, pentru că, în trecut, a fost lăcătuș și fochist, meserii pentru care nu lua mai mult de 2000 de lei. “Căldărușe a fost lăcătuș, nu lua salariul mai mult de 2000 de lei. Dacă nu eram lideri sindicali, eu aș fi luat acum leafa de circa 5000 de lei, iar el ar fi avut cel mult 2000. Acum, după ce i-a făcut Ciurel sindicat, încasează 7000 de lei din cotizațiile membrilor SMEO. Sunt convins că sunt frustrați colegii lui cu care a lucrat, pentru că, acum trei ani, lua 2000 de lei ca fochist, iar acum ia în jur de 7000. El este cel care a profitat mult și bine de intrarea în mișcarea sindicală. De ce credeți că nu revine în producție? Pentru că el a fost fochist și pe aceste temperaturi cu minus ar trebui să facă focul. Ar fi util acum, dacă ar reveni. Ar face ceva bun pentru salariații pe care în ultimii trei ani i-a păgubit”, a conchis Mitrescu.

Loading...

Citește și

Bombă în politică! Iordache a trecut la PSD, deocamdată fără funcție

În ședința BPJ-ului PSD Gorj, de joi seara, a fost anunțată trecerea fostului lider ALDE, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.