Scandalul dintre un medic ginecolog și șefa de la resurse umane a anulat(?!) un concurs la Spitalul Turceni! Managerul Hațeganu, transparență ZERO!

Două persoane care au fost admise la concursul pentru un post de infirmier debutant la Compartimentul Obstretică-Ginecologie a Spitalului Turceni, așteaptă, de aproape trei luni de zile să fie chemate să susțină interviul, după ce în luna martie, un scandal între medicul ginecolog Amiri Shahram și șefa de la resurse umane, secretara comisiei de concurs, Cristiana Eremia, a făcut imposibilă susținerea probei.
Managerul Dragoș Hațegan a anunțat că acel concurs a fost suspendat, dar va fi reluat la o dată ulterioară. Între timp, pe postul care fusese scos la concurs a fost detașată o altă infirmieră, iar conducerea spitalului va organiza un alt concurs, după ce a transformat postul din infirmier debutant în infirmier, fără ca cele două persoane care fuseseră admise, inițial, să fie anunțate și să-și caute alt loc de muncă.
Oricum, la capitolul transparență, Spitalul Turceni e zero, iar site-ul unității medicale oferă mai puține informații comparativ cu al unei firme de pompe funebre. În aceste condiții, reforma pe care vrea s-o facă ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în sistemul medical românesc, e sortită eșecului la Turceni, cu un manager precum Hațeganu.

Au fost admise la scris…

În data de 7 martie a.c., a avut loc concursul pentru ocuparea unui post de infirmier debutant, pe perioadă nedeterminată, în cadrul Compartimentului de Obstretică-Ginecologie al Spitalului Turceni, iar din cele 12 persoane înscrise, doar patru s-au prezentat la concurs și două dintre acestea, Ana Neprea și Ionica Dima au fost declarate ”admis”, acestea urmând să se prezinte peste o săptămână la următoarea probă.

Pe 14 martie, când cele două candidate se aflau deja în sala în care urma să aibă loc interviul, între președintele comisiei de concurs, medicul ginecolog Amiri Shahram și secretarul comisiei, Cristiana Eremia a avut loc o dispută verbală generată de modalitatea de susținere a probei.
În final, după discuții aprinse între cei doi, interviul nu a mai avut loc, iar cele două candidate au fost trimise acasă.

…dar s-a ”suspendat” interviul

În aceeași zi, managerul Spitalului Turceni, Dragoș Hațegan și reprezentantul compartimentului de Resurse Umane, Cristina Eremia, au remis un anunț, în care aduceau la cunoștință faptul că acel concurs ”se suspendă din motive de organizare și desfășurare la proba interviu” și dădeau asigurări că acesta ”va fi reprogramat la o dată ulterioară”.

Aproape trei luni au trecut de la acel moment, iar pe cele două femei nu le-a mai anunțat nimeni să se prezinte la interviu sau să le ofere noi amănunte în legătură cu concursul, în contextul în care trecuseră de una din cele două probe.

Hațegan: Pe postul acela, am transferat o altă infirmieră…

Managerul Dragoș Hațegan are o explicație halucinantă: ”Am anulat pentru că a fost ooo…ce-a fost acolo?…a fost o neconcordanță în desfășurarea concursului. Adică, secretarul comisiei, care avea lega în față și regulamentul de organizare al concursului, cu președintele comisiei, nu au fost de acord în ceea ce privește modul de desfășurare al concursului și atunci mi-a făcut secretarul un referat și am zis <>, îl suspendăm să vedem care-i problema. Între timp, președintele comisiei, care e doctorul Amiri, a plecat în concediu două săptămâni, n-a avut cine să-mi răspundă, să trimită un punct de vedere al dânsului și cred că s-a depășit perioada în care puteam să-l reluăm. Să-l continuăm, de fapt. Și apoi nu l-am mai reluat pentru că, pe postul acela, am transferat o altă infirmieră de la o altă secție, unde erau un număr suficient și am hotărât să transferăm altă infirmieră pentru că acolo, într-adevăr erau doar trei pe secție și astfel s-a cam rezolvat problema, de aceea nu l-am mai reluat. Da, e legal. Se detașează câte două luni. S-a detașat infirmieră și apoi i se poate prelungi detașarea, are aceeași funcție, numai că era pe altă secție. E absolut legal!”, a declarat managerulul spitalului.

Ce a omis să spună Hațegan…

… este că pe 21 mai a.c., instituția pe care o conduce a publicat un anunț, semnat chiar de el, în care sunt detaliate condițiile pentru un examen de promovare în treaptă superioară. Ce treabă are acest examen cu concursul inițial?

Examenul programat pentru data de 6 iunie este tocmai pentru promovarea din infirmier debutant în infirmier la Compartimentul de Obstretică Ginecologie. Dacă există vreo legătură între cele două, concursul suspendat și nereluat și acest examen, ar trebui să ne spună organele judiciare, pentru că rotirea asta de cadre și anularea concursurilor, în general, miroase a mișmaș.
Oricum, pe site-ul Spitalului Turceni e un vid acut de informație. Interfața unității medicale condusă de Hațegan nu oferă nici datele pe care legea îl obligă să le facă publice, adică personal medical, Consiliul Medical, Consiliul Etic, achiziții, informații pentru pacienți, programul spitalului, al cabinetelor din ambulatoriu și al gărzilor, declarații de avere și veniturile salariale ale personalului. Ori în aceste condiții, reforma la Spitalul Turceni ar trebui începută de la capitolul transparență.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Dna ministru, Sorina Pintea, ar trebui să vă sesizați si să trimiteți un control la spitalul orășenesc Turceni, dacă chiar vă pasă de sistemul medical, ca nici unde în lumea asta o probă orală nu se scrie pe hârtie, așa cum dorea dna secretară, că de aici a degenerat întreg scandalul.vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.