SCANDALUL polițelor RCA ia amploare!

Șapte din cei opt asigurători care au dat în judecată Executivul anul trecut pentru anularea Hotărârii Guvernului Cioloș din 2016 de plafonare a tarifele RCA pentru o perioadă de șase luni cer despăgubiri de peste 56,2 milioane lei.  Asiguratorii reclamă faptul că au fost forțați să vândă polițele RCA la prețuri dezavantajoase care riscă să cauzeze falimentarea lor, scrie hotnews.ro. Potrivit sursei citate, cele șapte companii care cer despăgubiri sunt: Allianz-Țiriac Asigurări, Asirom, Generali, Groupama, Omniasig, Grawe și Uniqa.

Guvernul Cioloș a aprobat în data de 14 septembrie Ordonanta de Urgenta (OUG) care a prevăzut înghețarea prețurilor primelor de asigurări obligatorii RCA, la un nivel stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pentru o perioadă de șase luni.

După ce ASF a stabilit tarifele maxime RCA, Guvernul Cioloș a dat Hotarârea de Guvern 826/2016 privind stabilirea tarifelor de primă maxime la RCA, hotărâre atacată în instanță de cele opt societăți de asigurări. Comisia Europeană a anunțat în data de 19 iulie 2018 că a deschis procedura de infringement împotriva României pentru nereguli în legislația RCA.

Sursa: b1.ro

loading...
Loading...

Citește și

Marijuana devine legală din 17 octombrie: Oamenii vor putea chiar sa CULTIVE plante!

Consumul şi cultivarea canabisului vor fi legale în Canada începând din 17 octombrie, poptrivit anunţului făcut de premierul Justin Trudeau …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.