sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 3:43

Scandalul Volkswagen afectează investiţiile de la Târgu Jiu! Ce se va întâmpla cu fabrica de cablaje

fabrica

De mai mult de o lună nu a mai existat nicio discuţie între autorităţile locale şi reprezentanţii firmei Nexans în legătură cu construcţia firmei de cablaje auto de la Târgu Jiu. Viceprimarul Aurel Popescu a încercat să ia legătura cu investitorii germani, însă nu a primit niciun răspuns oficial.

În acest moment nu se ştie dacă firma de cablaje auto va mai fi construită sau nu. Viceprimarul Aurel Popescu a declarat că de aproximativ o lună nu mai ştie nimic de investitorii de la Nexans. Acesta a mai precizat că aşteaptă un răspuns oficial din partea reprezentanţilor firmei pentru a şti sigur ce se va întâmpla cu investiţia. „De peste o lună de zile nu am purtat nicio discuţie cu cei care au venit permanent şi au reprezentat firma Nexans în discuţiile noastre prin Electrocontact. Noi am avut discuţiile cu societatea Electrocontact din Arad. În urmă cu circa o lună de zile am purtat ultima discuţie cu aceştia vizavi de PUZ şi despre problemele legate de continuarea discuţiilor noastre în vederea dezvoltării investiţiei. Nu au dat răspuns invitaţiei noastre vizavi de o nou întâlnire la Târgu Jiu şi de un anunţ al finalizării PUZ-ului pentru continuarea procesului pentru dezvoltarea investiţiei. Aşteptăm punctul de vedere oficial al celor de la Electrocontact”, a declarat Aurel Popescu.

Proiectele pentru utilităţi sunt gata

Viceprimarul speră ca scandalul Volkswagen să nu afecteze investiţia care urma să se facă la Târgu Jiu. Nemţii de la Nexans vor primi şi ajutor de stat pentru a construi fabrica la Târgu Jiu. Anunţul a fost făcut chiar de premierul Victor Ponta, aflat în vizită la Târgu Jiu. „Noi proiectele le avem finalizate vizavi de utilităţile pe care aveam obligaţia să le realizăm dar nu vom demara absolut nimic până nu vom avea un punct de vedere oficial al celor de la Electrocontact. În urmă cu două săptămâni i-am contactat, nu au răspuns, şeful celor de la Nexans, unul din preşedinţii companiei din Germania era plecat în China. Urmează ca la revenirea din China să ne comunice punctul lor de vedere, până în momentul de faţă nu avem niciun răspuns. Sper să nu fie niciun răspuns negativ, dacă ţinem cont de ce se întâmplă acum de piaţa auto şi dacă ţinem cont de ce s-a întâmplat cu firma Volkswagen”, a afirmat viceprimarul Aurel Popescu.

 

Cârciumaru: „Mi-e teamă că s-ar putea întâmpla ceva neplăcut”

Carciumaru
Îngrijorat pentru un răspuns negativ din partea investitorilor este şi primarul municipiului, Florin Cârciumaru. Acesta speră totuşi că lucrurile se vor rezolva, iar fabrica de cablaje auto se va construi la Târgu Jiu. „Deocamdată, nu ştim nimic, decât că a primit ajutorul de stat de la Guvern şi aşteptăm. Mi-e frică, mi-e teamă că s-ar putea întâmpla ceva neplăcut dacă ţinem cont de ceea ce se întâmplă pe piaţa mondială cu firma Volkswagen. Sperăm totuşi să nu se întâmple absolut nimic, iar lucrurile să se deruleze normal. Nu putem spune sigur că nu va mai veni, dar suntem martori la ce se întâmplă pe piaţă şi s-ar putea să apără şi probleme de genul acesta. Până acum trebuiau să vină”, a declarat Florin Cârciumaru.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.