sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:47

SCANDALURI între angajați la Spitalul Bumbești-Jiu. SECRETARA managerului a AGRESAT-O pe CONTABILĂ! Reacția lui Stolojanu: „Sunt NEF****E amândouă!”


Două salariate ale Spitalului Orășenesc Bumbești-Jiu îl acuză pe managerul unității medicale, Aurel Stolojanu, că este părtinitor în relația cu angajații. O asistentă s-a certat cu colega ei de la radiologie din cauza programului suprasolicitant, iar contabila instituției afirmă că a fost bruscată de secretara lui Stolojanu cu care e într-o continuă dispută de când au devenit colege de birou. Despre ultimele două și conflictul dintre ele, părerea managerului Stolojanu este de-a dreptul vulgară: ”Sunt două persoane nef…e!”.
În fața unei explicații de acest fel, brutală și lipsită total de delicatețe, orice argumentație despre modul în care sunt gestionate tensiunile dintre angajați pică.


„La un moment dat mi-a venit rău, am căzut din picioare…”

Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu pare măcinat, în interior, de neînțelegeri între salariați, de certuri care au degenerat nu de puține ori, iar conflictele au ajuns să fie cercetate de poliție și de inspectorii de muncă.
Amalia Cercelaru, asistentă la Laboratorul de radiologie și imagistică al unității medicale, s-a plâns managerului Aurel Stolojanu în legătură cu programul supraîncărcat de la locul de muncă și dorea ca orele să fie împărțite echitabil cu colega ei, Mirabela Luculescu. Asistenta i-a reproșat managerului că colega sa are un program preferențial de doar cinci ore, zilnic, însă lucrurile nu s-au schimbat. La un moment dat, Cercelaru a scris pe facebook despre nedreptățile care crede că i se fac, iar de aici s-a ajuns la un conflict deschis cu colega sa. Asistenta îl acuză pe managerul Stolojanu că, împreună cu soțul colegei sale, au supus-o la presiuni, timp de o oră, în biroul șefului instituției, să recunoască faptul că ea ar fi împrăștiat unele bârfe care circulau prin spital. Asistenta spune că acesta a fost doar pretextul perfect pentru a i se demonstra cine se bucură de susținerea managerului.”S-a pus în fața ușii și a zis că nu-mi dă drumul până nu lămurim situația. Era vorba de unele bârfe din spital pe care mi le atribuiseră. A venit și soțul asistentei și a asistat la toate discuțiile acelea extrem de tensionate. La un moment dat mi-a venit rău, am căzut din picioare și chiar managerul mi-a dat cu apă să-mi revin. Abia atunci am putut să plec și m-am dus direct la medicul de familie. Managerul a venit după mine, m-a izbit cu mana în umăr, m-am ținut de scaun să nu cad și m-a scos afară. Am sunat la poliție și am dat declarație în care am relatat abuzurile managerului Stolojanu”, susține asistenta Cercelaru.
Aceasta a mărturisit, public, pe facebook, în urmă cu cinci zile, că managerul Stolojanu i-a contactat, ulterior, pe părinții săi pentru ca aceștia s-o convingă să-și retragă plângerea.
Varianta managerului e cu totul alta, iar tensiunile dintre cele două asistente ar fi plecat de la concediile repetate ale Amaliei Cercelaru, cât despre episodul din biroul său, Stolojanu susține că acesta nici n-a avut loc.
”De anul trecut, de când a venit aici, că a fost la Tg-Jiu și i-au desfăcut contractul de muncă pentru indisciplină, a avut 50 de zile de concediu medical. Anul acesta am avansat-o, pentru că profesional nu am ce-i reproșa, dar de o lună a început să aibă conflicte cu colega ei. Nu este adevărat că am sechestrat-o. Oricum, o să le bag pe amândouă în comisia de disciplină, dar de pe 3 iulie nu a mai trecut pe la muncă, a fost ba în concediu de odihnă, ba în medical. De aici a plecat conflictul cu colega ei. Pe 3 iulie a venit și a țipat pe aici. Am invitat-o la mine în birou să lămurim situația cu turele de schimb. Nu am împins-o. Sunt om serios, nu fac eu așa ceva. Fiind în concediu a început să publice pe facebook tot felul de minciuni. Și cu colega ei conflictul a fost pe facebook”, a declarat Stolojanu.

„A cedat nervos și mi-a dat un pumn în umăr”

Luminița Pană, contabila Spitalului Bumbești-Jiu, a trecut și ea printr-un episod similar. Economista a declarat că se simte hărțuită și tracasată de mai bine de două luni de zile de secretara managerului, din momentul în care a devenit colegă de birou cu aceasta. ”Îmi face tot felul de șicane, iar la începutul acestei luni m-a bruscat. De fapt, eu am făcut un referat către consiliul de administrație al instituției în care prezentam o situație, iar ea nu a vrut să-l înregistreze. Practic mi–a condiționat înregistrarea documentului, dacă semnez, în schimb, o convocare a managerului. A cedat nervos, mi-a smuls hârtia și mi-a dat un pumn în umăr. Cei din conducerea spitalului mi-au zis că nu am dovezi. Mi s-a făcut rău pentru că am niște probleme medicale. A doua zi managerul m-a sancționat în baza unui referat al directorului economic. E o clică în acel spital și se acoperă unii pe alții. Eu am sesizat deja inspecția muncii”, a afirmat contabila.
Aurel Stolojanu are părerea sa, personală, despre conflictul dintre contabilă și secretară și și-a exprimat-o fără menajamente, cu mențiunea ca ea să nu apară public.
”Vreți să vă spun părerea mea personală, dar nu scrieți asta: sunt două persoane nef…e, amandouă. Deci și pe ăstea le-am băgat în comisia de disciplină. Pe Pană am sancționat-o pentru nerespectarea sarcinilor de muncă date de șeful ierarhic. De la redeschiderea spitalului nu s-a înțeles cu niciunul din colegii din birou și am mutat-o în altul. De când a intrat acolo a început un conflict cu secretara, cu Monica Popa. Într-una din zile le-am convocat eu la mine să încerc o ultimă discuție cu ele. Am înțeles că a condiționat semnarea convocării cu înregistrarea unui referat pe care-l făcuse către Consiliul de Administrație și atunci, secretara i-a smuls hârtia din mână. Nu știu dacă a bruscat-o, nu am văzut”, a precizat managerul Stolojanu.
Culmea este că Monica Popa face parte, ca reprezentant al managerului, din Consiliul etic al spitalului.
Trebuie spus că Spitalul Bumbești-Jiu e o unitate medicală cochetă, însă în interior e dominat de familii și găști care fac legea în instituție și de multe alte interese…

loading...
Loading...

Citește și

Șoferiță rănită, după ce s-a răsturnat cu mașina la Câmpu Mare

O mașină condusă de o femeie de 33 de ani, din orașul Novaci, s-a răsturnat, …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: