SCÂNTEI! Economia la fondul de salarii în CE Oltenia este de 2,65 milioane de lei! Banii NU SE ÎMPART la salariați


În cadrul Comisiei Mixte Administrație-Sindicate care a avut loc la sediul Direcției Miniere, marți, la ora 14.00, s-au discutat cinci puncte. Cel mai important a fost cel privind analiza fondului de salarii pe 2018 al companiei, conform art.153 din CCM, care a stârnit și acuze ale liderilor de la Federația Univers. S-a mai discutat însă și despre încadrarea locurilor de muncă în condiții deosebite și condiții speciale și despre reîntinerirea personalului cu absolvenții de școli profesionale, liceu și facultate. În fața liderilor de sindicat s-a mai prezent situația economică a CEO și structura actuală a forței de muncă. Polemica cea mai mare s-a făcut pe economia la fondul de salarii, care, au precizat reprezentanții administrației nu se va împărți, deocamdată, la salariați, pe motiv de ANAF.

Economia la fondul de salarii este de 2.625.551 de lei pe anul 2018, au prezentat marți reprezentanții administrației. Dacă acești bani s-ar împărți la 13.000 de salariați, fiecare ar obține în jur de 620 de lei. Banii ar fi bineveniți dacă administrația i-ar și da, asta deoarece ieri, președintele Directoratului, Sorin Boza, le-a explicat liderilor de sindicat că suma nu se poate vira beneficiarilor, deocamdată, deoarece angajații au un mare număr de zile de concedii neefectuate, care ar impune chiar reduceri în unele salarii. S-a vehiculat suma de 1100 de lei, drept reducere, pentru cei care au zile nefăcute de concediu.

Acuze spre FNME!

Liderii Căldărușe și Marciuc au făcut scandal pe seama economiei la fondul de salarii, acuzând FNME, în plen, că ar fi primit, pe liste, majorări salariale pentru anumiți membrii de sindicat. Acuzele celor de la Univers nu au primit replică de la liderii FNME care se aflau în sală.
La ședință s-a aflat și Sorin Boza care nu a intervenit, afirmând doar că el nu a aprobat niciun astfel de tabel în Directorat. Directorul de Resurse Umane, Sorin Olaru a precizar că ,,or fi tabele, dar nu am aprobat niciunul”.
A luat cuvântul aici și liderul de la Federația Energetica care a cerut ca economia la fondul de salarii să se împartă la toți salariații iar oamenilor să nu li se oprească niciun leu pentru zilele de concediu neefectuate.

O nouă comisie marțea viitoare!

O decizie finală nu s-a luat pe tema împărțirii fondului, Boza specificând că sunt probleme cu ANAF-ul pe banii găsiți pentru acest capitol. Acesta a vehiculat suma de 3.674.000 de lei. Problema fondului se va rediscuta săptămâna viitoare la o nouă comisie mixtă.
Cheltuielile cu salariile pe 2018 conform BVC au fost de peste 7,69 de milioane de lei, la 9 luni fiind folosite 5,57 de milioane de lei din fond. Cheltuielile cu salariile estimate la 3 luni vor fi de 1,91 de milioane de lei, conform actului transmis de administratíe la Comisia Mixtă de ieri.

Armonizare viitoare

În ce privește grupele de muncă, în ședință s-a vorbit de o discrimare între salariați, specificându-se cazul ELCFU unde angajații secțiilor din Gorj sunt plătiți diferit față de cei din Dolj. În acest caz, se vor face comisii care să analizeze situația și să tragă o concluzie finală, dar și măsurile care trebuie luate pentru armonizarea salariilor în aceste cazuri.

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

4 comentarii

 1. Ioane nu le ai matematica nana!
  Unde vazusi matale 1,9 milioane lei ,5,7 milioane lei…etc.
  Vezi ca 1,9 milioane sunt 19 miliarde vechi !!
  Acolo sunt 191 de milioane ….adica aproape 2000 de miliarde lei vechi.
  E grele cu cartea …nu-i asa!

 2. nu mai visati la armonizari salariale, Olaru bate campii! Mai bine, armonizati fiecare munaca cu salariu luand exemplul unor indivizi platiti bine care nu fac mai nimic!

 3. aveti de dat 500ilioane pe certificate si vorbiti de 2lei economie.. buznis marca bozo

 4. Sunteti de toata jena!!!

  Pai cine este vinovat managerule ca au angajatii tai o gramada de zile de concediu de odihna neefectuate,va spun tot eu ca vad ca voi pricepeti greu si uitati repede,voi administratia sunteti vinovati pentru ca nu aprobati concedii de odihna din lipsa de personal in productie.Ce tot faceti pe lupul moralist,vina e la voi nu la cei care muncesc.Cat despre liderii de sindicat toti sunt o apa si-un pamant pe ei ii intereseaza doar favoruri personale din partea directoratului CEO nu ii intereseaza de cei multi,acesti lideri au cerut promovari in posturi de CFL-isti a tuturor liderilor fara examinare,directoratul a aprobat sa fie liniste in companie,au cerut salarii mai mari tot pentru ei ,directoratul a aprobat ,sa fie bine sa nu fie rau.Si uite asa nimeni nu stie nimic dar o duc bine doar liderii de sindicat si directoratul.Vai de tarisoara asta unde se fac promovari doar pe criterii politico-sindicale si ne minunam de ce totul merge pe dos.Si apropos eu zic sa impartiti rezerva la fondul de salarii la liderii de sindicat si la directorat ca nu zice ANAF-ul nimic ,sigur nu zice :))))).Pe aia care muncesc lasati-i in plata domnului ca si asa sunt invatati cu bani putini,poate se deregleaza si va treziti ca cer bani mai multi si devin o problema…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: