Scaunul şefului Poliţiei Motru se clatină. Fiul său, audiat într-un dosar cu trafic de droguri!

ionete-sergiu

Comisarul-şef al Poliţiei municipiului Motru, Cornel Ionete, se clatină din nou, de data aceasta din cauza problemelor pe care fiul său, Sergiu Ionete, le are. Pus în fruntea Poliţiei din Motru pentru a veghea la respectarea legii în oraş, Cornel Ionete are probleme în a-şi stăpâni propria odraslă.

Este vorba de Sergiu Ionete, intrat recent în atenţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, într-o anchetă de trafic de droguri. Potrivit unor surse judiciare, fiului comandantului Poliţiei din Motru a fost audiat nu mai puţin de patru ore, în dosarul în care sunt anchetaţi şase tineri, dintre care cinci au fost arestaţi. Este vorba de o cauză de trafic de droguri. Marfa era adusă din Timişoara şi distribuită în Motru şi în localităţi din Mehedinţi. Fiul şefului Poliţiei Motru a dat declaraţii în dosarul traficului de droguri, întrucât ar fi fost consumator. Numele lui Sergiu Ionete apare şi dosarul crimei de la Meriş, printre consumatorii de droguri.

Student în Timişoara

Fiul lui Cornel Ionete este student la Timişoara – la FEAA, Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, iar săptămâna trecută a beneficiat de protecţia oamenilor legii, atunci când a ieşit de la audieri. Sergiu Ionete nu a dorit probabil să dea nas în nas cu jurnaliştii care îl aşteptau să iasă de la audieri şi să explice calitatea pentru care a fost chemat la poliţie şi ce legătură are cu dosarul de trafic de droguri. Reţeaua de traficanţi avea bazele în municipiul Motru şi furniza marfă pentru consumatorii locali. De regulă, din rândul clientelei nu aveau cum să facă parte consumatori fără posibilităţi materiale, astfel că tentaţiile i-au ajuns pe unii dintre tinerii proveniţi din familii bine văzute la nivelul municipiului Motru. Probabil pentru a-i proteja mai degrabă tatăl, comandantul Poliţiei municipiului Motru, anchetatorii din Târgu Jiu au decis să îl scoată pe Sergiu Ionete pe uşa din spate a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Imaginea tatălui nu a rămas însă neafectată.

Cornel Ionete, cercetat pentru management defectuos în 2011

Comisarul-şef Cornel Ionete nu se află pentru prima dată în vizorul şefilor săi. În luna aprilie 2011, şeful Poliţiei municipiului Motru a fost chemat să dea cu subsemnatul pentru modul în care şi-a făcut datoria în fruntea unităţii. Atât comisarul-şef Cornel Ionete, cât şi adjunctul său, Emil Negru, au ajuns, la vremea respectivă, în faţa Comisiei de Disciplină. Deficienţele în activitatea managerială pentru care Cornel Ionete a ajuns să dea explicaţii şefilor săi au avut mai degrabă legătură tot cu modul în care legea şi ordinea erau menţiunte pe raza oraşului. Cutremurul din 2011 doar a scuturat puţin tresele celor doi şefi ai Poliţiei din Motru, însă liniştea în municipiu a fost dinamitată de crima dublă de la Meriş, din judeţul Mehedinţi, în care au fost implicaţi consumatori de droguri din Motru. Oamenii legii nu au putut face nimic pentru a preveni oribila crimă, care a avut drept cauză consumul de droguri scăpat de sub control în zona Motru. Astfel, doi tineri, Ion Ulăreanu (dealer de droguri), în vârstă de 28 de ani, şi Gabriela Ileana Dumitrana, de 19 ani, amica acestuia, au fost măcelăriţi, iar trupurile au fost incendiate, fiind găsite carbonizate.

Amendat de instanţa de judecată în 2013

În legătură cu acest caz, în luna octombrie 2013, comisarul-şef Cornel Ionete, comandantul Poliţiei din municipiul Motru, s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei. Sancţiunea a fost dispusă de către instanţa de judecată de la Tribunalul Gorj, după ce comisarul-şef nu a asigurat prezenţa unor martori-cheie în procesul tinerilor judecaţi pentru crima de la Meriş. Magistraţii Tribunalului Gorj au considerat că şeful Poliţiei din Motru a împiedicat astfel buna desfăşurare a actului penal, neasigurând prezenţa martorilor la procesul care a avut ca verdict condamnări aproape fără precedent în justiţia gorjeană. Poliţia Motru nu a îndeplinit citarea persoanelor, iar martorii nu au mai ajuns la termenele la care fuseseră citaţi să depună mărturie. Sentinţa definitivă a Curţii de Apel din Craiova a fost şi mai dură, lăsând să transpară fermitatea cu care trebuie acţionat atunci când violenţa, cruzimea şi drogurile sunt principalele cauze ale suprimării vieţii şi fac legea la un moment dat. Astfel, criminalii Florin Claudiu Mînea, Dragoş Ionescu şi Dorin Mihai Bălan, toţi din municipiul Motru, au primit detenţie pe viaţă. În cazul lui Bogdan Alexandru Drăgoi, în vârstă de 15 ani, Curtea de Apel din Craiova a decis condamnarea la 15 ani de închisoare. Cei doi tineri au fost ucişi cu bestialitate de cei patru consumatori de stupefiante pentru droguri în valoare de 2.000 de lei. Şi în acest an municipiul Motru a apărut pe harta traficului şi a consumului de droguri, prin dosarul instrumentat de procurorii şi poliţiştii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Gorj, în care au fost arestate cinci persoane.

loading...
Loading...

Citește și

Un polițist din Gorj, cu familia la emisiunea „Ce spun românii”: Cabral: „Îi place să cânte în baie și consideră că are voce”

Un polițist din cadrul IPJ Gorj, Elvis Găvănescu, a participat, joi, cu familia, la emisiunea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: