SCENARIU! Sute de oameni DAȚI AFARĂ de la un prestator al CEO. Vezi în ce condiții!

concedieri

Viitorul Minprest Rovinari este strâns legat de cel al Complexului Energetic Oltenia, acționarul majoritar al societății prestatoare de servicii în minerit.

Anul 2015 nu a început deloc bine pentru Minprest Rovinari. Circa 90 de oameni au plecat acasă. Conducerea unității nu le-a mai prelungit contractele de muncă. Directorul Gabriel Giorgi spune că situația s-ar putea repeta, dacă la CEO vor fi disponibilizări masive, iar bugetul Minprestului ar fi diminuat cu 10%.”La începutul anului, noi am avut un lot de 90 și ceva de foști angajați ai Minprestului cărora nu li s-a mai prelungit contractul. În condițiile în care actualul buget alocat Minprestului se va păstra coroborat cu creșterea salariului minim pe economie, asta ar însemna că noi nu vom mai putea să prelungim la toți angajații contractul și că trebuie să renunțăm la aproximativ de 100 de angajați. Dacă cei de la CEO vor ajunge la concluzia că trebuie să diminueze bugetul  cu 10% și noi avem scenarii, la ora actuală, în acest sens, asta ar însemna să plece acasă în jur de 200 și ceva de angajați. Sunt scenarii și în sensul să crească numărul de angajați, în condițiile în care se vor externaliza servicii către Minprest de către Complexul Energetic Oltenia, dar, deocamdată, sunt doar scenarii”, a declarat  Gabriel Giorgi.

Cer negocieri cu administrația

Șefii Minprest Rovinari au trimis adresă conducerii CE Oltenia pentru a o chema la discuții în următoarea perioadă. Gabriel Giorgi vrea să știe cum se va face reoganizarea serviciilor din minerit și în ce mod vor afecta sau vor ajuta Minprestul modificările.”Noi, deja, am transmis către Complexul Energetic Oltenia, pentru că este un act adițional încheiat doar pentru trei luni, pentru actuala structură de activități, o adresă prin care le aducem la cunoștință că le solicităm începerea de negocieri pentru a vedea care va fi noua structură de servicii, începând cu 1 aprilie”, a mai declarat directorul Minprest.

Continuă concediul FĂRĂ PLATĂ

Angajații Minprest Rovinari sunt trimiși, prin rotație, în această perioadă, în concedii fără plată. Măsura a fost luată după ce administrația CE Oltenia a decis trimiterea în șomaj tehnic, tot prin rotație a minerilor. „Săptămâna trecută, am avut angajații de pe zona UMC Rovinari și zona UMC Husnicioara, în concediu fără plată. Săptămâna aceasta, au intrat și cei de la UMC Pinoasa, noi, deja, am redistribuit o parte din personal pe activitatea de redare a terenului în circuitul silvic, e vorba despre activitatea de plantare de puieți. O să mergem pe programul Complexului Energetic Oltenia. În momentul în care dumnealor întră în șomaj tehnic, noi o să intrăm în concediu fără plată, în condițiile în care nu avem posibilități de redistribuire. Dacă o să putem să redistribuim pe activități de redare a terenului în circuitul silvic, o să-i redistribuim pe acele activități. În acest moment, avem în jur de 30 de angajați. Este posibil ca de săptămâna viitoare, în condițiile în care se va semna un nou contract de redare în circuitul silvic în jur de 70 de hectare în zona Tismana, să redistribuim mai multe persoane acolo”, a conchis Gabriel Giorgi.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.