Schimb dur de replici între Dan Vîlceanu și Liviu Dragnea în Camerei Deputaților: „Domnule Dragnea, trebuie să recunosc că mai bine ca dumneavoastră nu se pricepe nimeni la chestiuni penale”


Deputatul PNL Dan Vîlceanu a acuzat-o, miercuri, de minciună pe Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, înainte de votul pe moţiunea simplă contra acesteia, subliniind că prezentarea de date inexacte Parlamentului şi preşedintelui României poate constitui infracţiune. Deputatul liberal de Gorj le-a cerut colegilor să nu fie părtaşi la minciună şi să nu mai tolereze ca miniştrii să mintă Parlamentul şi pe români.
Declaraţia sa l-a iritat pe Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților, cei doi având un schimb dur de replici, Vîlceanu întorcându-se de două ori din sală pentru a-i da replica liderului PSD.

Discursul deputatului Dan Vîlceanu prin care le-a transmis deputaților că ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a minţit în Parlament, ceea ce este o faptă penală, i-a adus parlamentarului de Gorj o serie de replici acide din partea liderului PSD, Liviu Dragnea.
Iată dialogul dintre cei doi:

Dan Vîlceanu: Pe procedură invoc articolul 151 din Regulamentul Camerei Deputaţilor pentru a vă putea comunica înainte de a trece la votul final, pentru votarea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii faptul că, conform cu articolul 8 din Legea răspunderii ministeriale, poate constitui infracţiune prezentarea de date inexacte Parlamentului şi preşedintelui României.
Doamna ministru Olguţa Vasilescu a minţit plenul Camerei Deputaţilor şi, din punctul ăsta de vedere, vă pun în vedere să nu fiţi părtaşi la o minciună pe care o puteţi regăsi foarte uşor consultând paginile de socializare. Şi încă ceva, să nu toleraţi şi să perpetuaţi prezenţa miniştrilor în plenul Camerei Deputaţilor pentru a minţi Parlamentul României şi implicit poporul român de la tribuna Parlamentului. Vă mulţumesc!
Liviu Dragnea: Să înţeleg că ne-aţi ameninţat să nu care cumva să votăm, că ne-aţi spus că dacă vom vota vom fi complici şi riscăm o plângere penală? Vreau să lămuriţi lucrul acesta pentru că mai mulţi colegi doresc să afle.
Dan Vîlceanu: Domnule preşedinte, trebuie să recunosc că mai bine ca dumneavoastră nu se pricepe nimeni la chestiuni penale. Dar, dincolo de asta, nu am ameninţat pe nimeni, ci v-am pus în vedere faptul că poate constitui şi să nu toleraţi sau să perpetuaţi asemenea comportamente de a minţi poporul român de la tribuna Camerei Deputaţilor.
Liviu Dragnea: Deci, eu înţeleg asta: aţi reiterat faptul că ne ameninţaţi cu scopul de a influenţa votul de astăzi. Aveţi deja şi plângerea penală făcută?
Dan Vîlceanu: V-am spus ce prevede legea, dvs care vă pricepeţi mult mai bine decât mine la chestiuni penale puteţi interpreta cum doriţi dvs lucrul asta. Am terminat (…) nu am toată ziua să fac cursuri cu dvs.
Liviu Dragnea: Vă mulţumesc foarte mult, dom’ profesor!

Deputatul liberal a scris apoi pe contul său de pe Facebook că pentru faptul că a atras atenția în Camera Deputaților ca aleșii să nu mai tolereze minciuna cu salariile care nu scad a avut de-a face cu Dragnea.
„Am cerut ca Parlamentul să nu se mai tolereze minciuna cu salariile care nu scad, dar „am avut de-a face” cu Dragnea! (…) Preşedintele Liviu Dragnea s-a simţit ameninţat şi mi-a solicitat clarificări pe ceea ce am spus, deşi am citat un paragraf dintr-o lege din ţara noastră. A introdus în discuţia noastră noţiunea de plângere penală. Eu am spus în plenul Camerei că nu trebuie să mai tolerăm minciuna de la tribuna Parlamentului şi că acest lucru poate constitui o infracţiune. Pentru îndrăzneala mea să mă aştept acum la o comisie de anchetă? Vă amintiţi. Soros, Pahonţu…”, a comentat Vîlceanu incidentul cu liderul social democrat.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.