Schimbare IMPORTANTĂ pentru gorjenii care stau la casă! Legea care îi LOVEȘTE în plin – E OBLIGATORIE!


Schimbări majore pentru gorjenii, și nu numai, care stau la casă. Parlamentarii vor să adopte un proiect de lege care îi va obliga să se racordeze la serviciul public de canalizare. În caz contrar, amenzile se ridică între 2.000 și 4.000 de lei.

Totul este prevăzut într-un proiect de act normativ care va fi dezbătut la Senat. Potrivit iniţiativei legislative, persoanele care nu vor să se racordeze la sistemul de canalizare riscă amenzi grele dacă nu au acest document.
Este vorba despre o dovadă care arată că nu poluează solul şi pânza freatică.
Astfel, pentru a îndeplini cerințele tratatelor internaționale, România trebuie să se asigure că apele urbane reziduale sunt colectate în sisteme echipate corespunzător tratării și epurării. În unele zone au apărut probleme din cauza persoanelor fizice care nu vor să fie racordate la sistemul de canalizare pentru că nu renunță la fosele septice, deci nici nu respectă normele de colectare a apelor reziduale.
Chiar dacă în momentul emiterii autorizaţiei de construire se stipulează obligativitatea racordării la reţele în termen de 6 luni de la finalizarea construcţiei şi chiar dacă regulamentul serviciului operatorilor prevede obligaţia racordării, inițiatorii proiectului susțin că aceste prevederi nu sunt suficiente şi nu rezolvă problema utilizatorilor care refuză racordarea.

loading...
Loading...

Citește și

Un cunoscut profesor din Motru a murit!

Profesorul Cucircă Constantin al Colegiului Tehnic Motru a murit în această după- amiază. “Cu profundă …

3 comentarii

  1. Pai si unde nu e canalizare ar trebui amendat statul!

  2. Parlamentarii astia toata ziua’s beti ? Sau numai cand se afla in Casa Poporului Tampit ?

  3. Canalizarea din Romanești este terminata de 1 an de zile și nu este preluata de la constructor,pt că ar avea unele deficiente. Cine trebuie sa răspundă pentru asta ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: