Schimbare pentru elevi. Materie nouă introdusă la Bac!


Începând cu anul 2020, elevii care vor susține exemanul de Bacalaureat vor putea opta pentru o nouă limbă străină la proba de competențe lingvistice.

Și anume, elevii care au studiat limba chineză vor avea posibilitatea, începând de anul viitor, să susţină proba C de la Bacalaureat – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională la această disciplină.

„Elementul de noutate pentru sesiunea 2020 a examenului naţional de Bacalaureat îl reprezintă aprobarea programei de examen pentru limba chineză, oferind elevilor care au studiat această limbă posibilitatea de a susţine proba C (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională) la această disciplină”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Anul viitor, examenul de Bacalaureat va putea fi susţinut în sesiunea iunie – iulie sau în sesiunea august septembrie.
Sesiunea iunie – iulie va avea următorul calendar de desfăşurare: 25 – 26 mai – înscrierea candidaţilor, 9 – 19 iunie – susţinerea probelor orale, 22 – 25 iunie – probele scrise. Pe 30 iunie vor fi afişate primele rezultate, iar pe 7 iulie – rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, informează cei de la Agerpres.
Pentru sesiunea august – septembrie, înscrierea candidaţilor va avea loc în perioada 13 – 27 iulie. Între 18 şi 28 august se vor desfăşura probele scrise şi orale. Primele rezultate din sesiunea a doua vor fi afişate pe data de 28 august, iar pe 3 septembrie – rezultatele finale, în urma soluţionării contestaţiilor.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.