sâmbătă , 21 septembrie 2019 - 4:22

Schimbare pentru elevi. Materie nouă introdusă la Bac!


Începând cu anul 2020, elevii care vor susține exemanul de Bacalaureat vor putea opta pentru o nouă limbă străină la proba de competențe lingvistice.

Și anume, elevii care au studiat limba chineză vor avea posibilitatea, începând de anul viitor, să susţină proba C de la Bacalaureat – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională la această disciplină.

„Elementul de noutate pentru sesiunea 2020 a examenului naţional de Bacalaureat îl reprezintă aprobarea programei de examen pentru limba chineză, oferind elevilor care au studiat această limbă posibilitatea de a susţine proba C (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională) la această disciplină”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Anul viitor, examenul de Bacalaureat va putea fi susţinut în sesiunea iunie – iulie sau în sesiunea august septembrie.
Sesiunea iunie – iulie va avea următorul calendar de desfăşurare: 25 – 26 mai – înscrierea candidaţilor, 9 – 19 iunie – susţinerea probelor orale, 22 – 25 iunie – probele scrise. Pe 30 iunie vor fi afişate primele rezultate, iar pe 7 iulie – rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, informează cei de la Agerpres.
Pentru sesiunea august – septembrie, înscrierea candidaţilor va avea loc în perioada 13 – 27 iulie. Între 18 şi 28 august se vor desfăşura probele scrise şi orale. Primele rezultate din sesiunea a doua vor fi afişate pe data de 28 august, iar pe 3 septembrie – rezultatele finale, în urma soluţionării contestaţiilor.

loading...
Loading...

Citește și

Se lucrează la clopotnița din Bolbocești și cu autorizația expirată! Inspectoratul în Construcții așteaptă să se tragă clopotul

Lucrările la clopotnița și copertina de la biserica din satul Bolbocești, comuna Albeni, au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: