duminică , 15 decembrie 2019 - 20:16

Schimbări la vârful justiției gorjene! Cine sunt JUDECĂTORII și PROCURORII care vor șefia instanțelor și Parchetelor


Mai multe funcţii de conducere din cadrul instanţelor şi Parchetelor din Gorj urmează să devină vacante, întrucât vor expira mandatele de conducere ale actualilor şefi. Astfel, au fost scoase la concurs posturile de preşedinte și vicepreședinte al Tribunalului Gorj, de președinte al Judecătoriei Tg-Jiu, respectiv președinte al Judecătoriei Tg-Cărbunești. În cazul unităţilor de parchet, au fost vacantate posturile de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, respectiv cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.
Concursul este organizat de către Institutul Naţional al Magistraturii (INM), iar rezultatele vor fi publicate pe 28 iunie.

Patru magistrați își doresc funcția de președinte al Tribunalului Gorj,…

Gheorghe Radu
… iar în perioada următoare vor trebui să parcurgă etapele concursului organizat de INM. Pentru șefia celei mai importante instanțe din Gorj s-au înscris în cursă actualul președinte, Gheorghe Radu, și alți trei judecători: Remus Ionescu, vicepreședinte în funcție, Mihaela Laura Sarcină, judecător la Secția penală și Elena Mădălina Vladu Crevon, judecător la Secția civilă.

Elena Mădălina Vladu Crevon

Postul de vicepreședinte al Tribunalului Gorj este vizat de Cristina Celea, judecător la Secția de contencios administrativ și fiscal, precum și de Mihaela Laura Sarcină, care a aplicat și pentru această funcție.

Cristina Celea

Președintele Judecătoriei Tg-Jiu, Elena Popescu, va parcurge etapele de concurs fără nici un alt contracandidat, așa că nu are emoții pentru un alt mandat în fruntea instituției.
Judecătorul Elena Dafinescu, fost președinte al Judecătoriei Novaci în perioada 2010 – 2015, este singurul candidat la concursul pentru funcția de președinte sau vicepreședinte al Judecătoriei Tg-Cărbunești.

Mihaela Laura Sarcină

Concurență la Parchetul local Tg-Jiu

Michaela Teodorescu
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Michaela Teodorescu, s-a înscris în cursa pentru un alt mandat în fruntea instituției. Șefa procurorilor gorjeni se află la finalul primului mandat în funcția de conducere și nu are concurență pentru acest post la examenul INM.
În schimb, postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, devenit vacant la începutul acestui an, este vizat de Camelia Caragea, actualul prim-procuror adjunct și de procurorul Laurențiu Grecu.

Laurențiu Grecu

Atât judecătorii cât și procurorii care aspiră la funcții de conducere în instanțele și Parchetele gorjene mai au de parcurs trei etape importante din concurs: testarea psihologică, evaluarea capacității de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres; susținerea proiectului referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere; susținerea testării scrise privind managementul, comunicarea și resursele umane.

loading...
Loading...

Citește și

Șoferiță rănită, după ce s-a răsturnat cu mașina la Câmpu Mare

O mașină condusă de o femeie de 33 de ani, din orașul Novaci, s-a răsturnat, …

Un comentariu

  1. CE FRUMOS SI ELEGANT SCRIETI DESPRE ACESTE PERSOANE….D-L ai retineri la scris sau ti-o fi sfiala….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: