Schimbări mari la Jilț și Termo Turceni. Ciurel: Este cel mai ambițios proiect al meu!

ciurel-turceni

În urmă cu câteva zile, șeful Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, s-a întors din Estonia. Acesta a vizitat mai multe zone industriale și o firmă de utilaj greu, pentru a vedea cum funcționează mineritul acolo.

Ceea ce conducerea companiei a luat drept model a fost o bandă transportoare de un anumit tip, care ar putea schimba „fața” mineritului din Jilț. Practic, ar face din Jilț una dintre cele mai profitabile cariere.

Investiție CEO de până la 50 de milioane de euro

Directorul general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat că va începe cea mai importantă investiție din mandatul său. „Turceni și Jilț vor fi legate prin 37 de kilometri de bandă ce ar transforma termocentrala în centrală la gura minei. Nu s-ar mai face transport pe cale ferată, un transport de altfel foarte scump. Este o investiție cu o valoare între 30 – 50 de milioane de euro, dar care s-ar amortiza în 5-6 ani. Este cel mai ambițios proiect al meu și îmi doresc să înceapă în mandatul meu”, a mai declarat managerul CEO.

Altă delegație va merge în Polonia

Directorul Ciurel mai anunță că, în perioada următoare, vor începe colaborări importante între companie și specialiști polonezi: „Vor fi colaborări puternice pe utilaj minier. Noi lucram cu firme germane, la prețuri foarte mari. Genul de firme precum Urex, Grimex sau Popeci vor avea ca parteneri firme poloneze. Reprezentanții noștri, ai CEO, vor merge peste câteva zile în Polonia, pentru acest fel de proiecte”.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.