Schimbări pentru şoferii gorjeni privind ITP-ul maşinilor


Şoferii gorjeni care au mașini mai vechi de 12 ani vor avea de suferit în urma noilor prevederi privind inspecția tehnică periodică a mașinii (ITP). Aceste schimbări variază de la condiţiile care trebuie îndeplinite pentru ca maşinile să treacă de ITP la suspendarea înmatriculării maşinii la expirarea ITP-ului. Astfel, maşinile trec de inspecţia tehnică periodică doar dacă au defecte minore. În cazul în care există defecte mai grave, acestea trebuie remediate în cel mult 30 de zile. De asemenea, în acel caz, în cel mult 30 de zile se va face o nouă inspecţie.
Un alt aspect se referă la frecvenţa desfăşurării ITP care depinde de vechimea maşinii: mai exact, maşinilor mai vechi de 12 ani trebuie să li se facă ITP în fiecare an. Până la începutul anului 2018, ITP la asemenea maşini trebuia să se facă la doi ani.
Mai mult, primul ITP, în cazul maşinilor noi, se face după trei ani. Ulterior primei inspecţii, se va face câte o inspecţie la doi ani, perioada de trei ani fiind aplicabilă doar în cazul primei inspecţii.
Maşinile care au ITP-ul expirat riscă două tipuri de amenzi: una pentru lipsa ITP-ului valabil şi una pentru condusul unei maşini a cărei înmatriculare a fost suspendată.
loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

2 comentarii

  1. Pe timpul lui Ceaușescu , când mașinile care circulau pe la noi nu erau așa performante ca cele de acum , aveai obligatia efectuării ITP-ului în termen de 30 de zile de la data expirarii ! Din foame de bani pentru buget o sa ne trezim că ne pun sa facem ITP-ul lunar , găsesc ei motive puerile sa nu le bage pe gât. Cv Acum gata , cum a trecut o zi de la expirare se suspendă înmatricularea. An de an vor veni cu legi din ce in mai aberante prin care mult dorita libertate , democrație se va transforma in constrângere din ce in ce mai greu de suportat.

    • Corect , trebuie sa manance si gura lor ceva , gura parlamentarilor care au cate 2-3 statii ITP in fiecare judet . Asemanarea cu dep Weber e pur intamplatoare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.