Școala din Ploștina, în bălării, în loc să fie conservată! Trebuia să fie sală de evenimente


Închisă cu mai mulți ani în urmă, fosta școală gimnazială din Ploștina, a fost lăsată intenționat în paragină, deși se află la drumul național și la intrarea în municipiul Motru. Localnicii sunt nemulțumiți de distrugerea școlii în care multe generații din zonă au învățat carte, mulți participând chiar la ridicarea clădirii. De altfel, cetățenii arată cu degetul faptul că curtea școlii este plină de bălării, în fosta școală plouă, au picat tavanele iar clădirea și terenul sunt degradate. Localnici cu suflet au cosit o porțiune din acest teren pentru a le face copiilor un teren improvizat de fotbal, pentru că în localitate nu există un loc de joacă pentru cei mici.

Școala deține un hectar de teren, a fost în proprietatea MEC și printr-o hotărâre de CL a ajuns în posesia primăriei. Legea stipulează clar că aceste clădiri trebuie să fie conservate corespunzător, fiind un bun de patrimoniu/inventar. Astfel cei vinovați pot fi acuzați de neglijență în serviciu, abuz sau rea intenție legat de degradarea clădirii.
Asta cu atât mai mult cu cât, CL a aprobat prin hotărârea darea acestui spațiu mai multor societăți interesate dar acest lucru nu s-a materializat. În școală trebuia să se realizeze un cămin de bătrâni, care nu s-a mai făcut, și chiar o sală de evenimente, ramasă în fază de proiect.
Pe DN 66 sunt trei școli, pe ruta Ploștina-Roșiuța, toate într-o stare deplorabilă, ca un fost cămin cultural și un fost dispensar.
Primarul municipiului, Gigel Jianu, spun localnicii, nu ar fi călcat prin zonă, decât în preajma alegerilor când la două din școlile închise se organizează secții de votare.
Edilul nu știe că în cazul în care un copil întrat în incintă este rănit, primăria este direct răspunzătoare pentru incident, având obligația de a conserva locația și de ai asigura paza.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: