Școala nouă a sinistraților din Câmpu Mare stă cu lacătul pus doar pentru elevi! Sâmbătă în ea se va organizat o NUNTĂ, în rest e HOTEL


Unitatea de învățământ care a costat două milioane de euro a fost transformată de primarul din Albeni, Ionuț Stan, în hotel și sală de nunți, aici fiind cazați, potrivit localnicilor, muncitorii de la firmele care au lucrat la investițiile demarate pe raza localității, mai ales în zona ridicată pentru sinistrații din Câmpu Mare. Sâmbătă, edilul s-a gândit să mai deschidă școala chiar și pentru o nuntă a unui apropiat al său, cu atât mai mult cu cât la petrecere ar urma să fie prezent și el, iar atmosfera să fie întreținută chiar de soțul unei angajate din primărie.

Școala din Câmpu Mare este teoretic închisă, aici neținându-se niciun curs, încă de la înființare. Cu toate acestea, unitatea înghite periodic bani de la bugetul local și asta, culmea, pentru utilități. Mai exact, primăria condusă de Stan a ajuns să plătească chiar și facturi de 3500 de lei pentru energia electrică de la școala închisă, și asta pentru că unitatea nu este cu lacăt decât pe hârtie. În fapt, școala a fost hotel pentru angajații firmelor care au lucrat ilegal în Câmpu Mare, a fost biserică, iar pe 15 septembrie, fără știrea Inspectoratului Școlar Gorj, va fi transformată într-o veritabilă sală de nunți.

Școala nu e școală! Se aude la IȘJ?

Pe 15 septembrie, cu voia primarului de Albeni, un apropiat al său din localitate va face aici o nuntă în toată regula. În școală se vor întinde mesele, se va chiui și juca, mai ales că la petrecere a fost invitat și primarul, iar cântăreț e bărbatul unei subalterne a acestuia. Localnicii se miră de curajul primarului de a aproba un astfel de eveniment, dar spun că edilul nu se teme nici de amenzi, dovadă ultima pe care a încasat-o la jumătatea lunii trecute.
Evident că la IȘJ, Ion Ișfan, nu a fost informat că școala va avea o altă destinație, dar acum inspectorul general poate strica cheful petrecăreților dacă vine aici în control inopinat.

Curățenie în afara școlii, făcută de organizatorii nunții

De altfel, în urmă cu câteva zile, în fața unei echipe de filmare de la o televiziune centrală, edilul de Albeni se lamenta că școala nouă stă închisă din lipsă de elevi. Chiar a avut tupeul să spună că in școală e mizerie, deși știa prea bine cine a folosit ori cum s-a folosit unitatea de învățământ. Localnicii spun însă că școala era curată în exterior deoarece de asta s-au ocupat organizatorii nunții de pe 15.
„Am încercat să mai menţin curăţenia. Am mai chemat oamenii de la ajutor social şi am mai făcut curăţenie, dar e greu. Nu avem nici bani suficienţi să o întreţinem. Clădirea este mare, dar trece timpul şi începe să se deterioreze. Au mai fost şi furate scânduri ori plase de sârmă”, a spus, cu trei zile în urmă, edilul, cu mențiunea că s-a încercat în 2014 să se transforme școala în liceu tehnologic. „A mai fost această încercare. Eu îmi doresc să reiau demersurile. Vreau să încerc să o transform într-o şcoală profesională, să înveţe tinerii noştri o meserie. Am făcut o solicitare către Inspectoratul ŞcolarJudeţean Gorj”, a mai explicat primarul din Albeni.
Primarul nu a spus o vorbă despre faptul că are în plan să transforme școala în sală de nunți, de faptul că a fost amendat cu 3500 de lei pentru Zilele Comunei ori că ține angajații primăriei de trei luni fără salarii, pe care intenționează oricum să le reducă cu 20%.

O învestiție electorală, în câmp

Şcoala a fost construită în perioada 2007 – 2009 pentru sinistraţii care au venit în zonă în urma alunecărilor de teren. Câteva sute de familii s-au mutat în noul sat creat în localitatea Albeni, iar Guvernul de la acea vreme a construit case pentru oamenii strămutaţi şi o şcoală unde să înveţe copiii. Calculele nu au fost unele potrivite, pentru că nici până în prezent şcoala nu a fost deschisă.

loading...
Loading...

Citește și

Înveți de 5, te faci polițist local la Peștișani! Nu treci de nota 1 sau 2, te râde satu’

Cam așa stă treaba în comuna lui Constantin Brâncuși, care pe vremea răposatului artist nu …

2 comentarii

  1. Asta inseamna sa fii mafiot in Romania si nimeni sa nu iti faca nimic. Ar trebui arestat pe loc si sa i se puna sechestru pe toata averea pana cand se recupereaza daunele aduse bugetului public. Sa jefuiesti statul nu e niciun delict in tara, dar daca furi ca sa mananci, te asteapta ani grei de inchisoare.

  2. Trebuia sa faca si sala de sport cu teren de fotbal si bineinteles un parc de distractii , dar nu a mai apucat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.