Școala părinților, în plină desfășurare în Gorj

politie-elevi

Prevenirea criminalităţii reprezintă un domeniu prioritar al activităţii poliţiei şi cuprinde totalitatea acţiunilor desfăşurate de poliţişti pentru împiedicarea săvârşirii de fapte antisociale, diminuarea numărului de delincvenţi, de victime ale infracţiunilor, precum şi a costurilor sociale importante alocate pentru îngrijirile medicale ale persoanelor vătămate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, prin poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie, Respect, a iniţiat, în luna martie, un proiect-pilot pentru prevenirea delincvenţei juvenile, victimizarea minorului şi prevenirea abandonului şcolar, intitulat „Școala părinților”, care se va derula până în luna decembrie. Proiectul va fi implementat în unităţile de învăţământ de la nivelul judeţului Gorj şi are ca obiectiv principal îmbunătăţirea comunicării dintre părinţi, elevi şi profesori în ceea ce priveşte educaţia copiilor, obiectiv ce va fi realizat prin organizarea unor întâlniri şi dezbateri cu profesorii şi părinţii elevilor, în colaborare cu conducerea unităţilor de învăţământ. Prima acțiune a avut loc la Liceul Tehnic Mătăsari: a fost organizată o dezbatere pe tema comunicării dintre părinţi, elevi şi profesori în ceea ce priveşte educaţia copiilor, la care vor participa părinţii elevilor şi cadrele didactice.

Recomandări pentru părinți

În cadrul acestor întâlniri vor fi prezentate materiale audio–video, precum şi materiale cu informaţii şi recomandări, în scopul conştientizării părinţilor asupra faptului că mediul familial are un rol foarte important în educarea copiilor, iar prin atitudinea pe care părinţii o adoptă faţă de aceştia (de încurajare, blamare, severitate, îngăduinţă, afecţiune pronunţată sau moderată), influenţează formarea unor trăsături de personalitate pozitivă sau negativă a minorilor. Acest demers reprezintă o continuare a parteneriatului dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, precum şi o dezvoltare a colaborării cu societatea civilă în vederea asigurării unui climat de siguranţă publică în şcoli.

loading...
Loading...

Citește și

CANDIDEAZĂ la ȘEFIA CJ? Ce spune LIDERUL PNL Gorj

Dan Vîlceanu anunță că nu-și dorește funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, deși se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.