Școala Populară de Artă la ceas aniversar


Școala Populară de Artă Târgu Jiu, instituție care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Gorj, împlinește pe data 01 octombrie, 47 de ani puși în slujba artelor. Peste 1400 de elevi sunt înscriși anual la sediul central din Târgu Jiu și la cele 32 de secții externe din localitățile gorjene.

„În toți acești ani au bătut la porțile școlii noastre mii de copii și adulți, care au învățat, s-au perfecționat în muzică, dans, meșteșuguri sub îndrumarea unor excepționali instructori. Scopul nostru este să ducem mai departe această extraordinară moștenire, să formăm noi generații de artiști, să cultivăm dragostea față de frumos. Mulțumim tuturor celor care au trecut pragul instituției noastre, cursanților, profesorilor, părinților care au avut încredere în activitatea școlii! Tot cu această ocazie urăm succes în noul an școlar cursanților noștri, dar și profesorilor coordonatori!”, a transmis conducerii Școlii Populare de Artă.
Ofertei educaționale i se alătură una de prestări servicii culturale destul de serioasă: un teatru de păpuși profesionist, o orchestră de muzică de cameră cu același statut, un renumit ansamblu de cântece și dansuri populare purtând numele ,,Privighetorii Gorjului”-Maria Lătărețu, șase tarafuri de muzică tradițională gorjenească, o trupă de muzică ușoară și pop, una de folk, numeroși meșteri populari renumiți în domeniul olăritului, al țesăturilor tradiționale și al artei lemnului.

Loading...

Citește și

Încă trei universități după UCB au luat măsuri contra coronavirus, suspendând cursurile! Carantină impusă studenților veniți din străinătate

Având în vedere actualul context epidemiologic, Ministerul Educaţiei şi Cercetării face noi precizări anunțând, luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.