Școala „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu, câștigătoarea competiției „Școala Zero Waste”

flextronics-scoala

Concursul „Școala Zero Waste”, ediția 2014, a ajuns la final. Premiul I și Trofeul competiției au fost câștigate de Școala Gimnazială ,,Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu. Cele mai multe școli înscrise la această ediție a competiției au fost din județul Timiș, respectiv 17 școli.
În total au fost înscriși în competiția directă 4674 de elevi din 108 școli – din 33 de județe și din București.  Indirect au fost implicați peste 25.000 de elevi. Au fost colectate 168 de tone de deșeuri reciclabile în cele 6 săptămâni de concurs. Dintre acestea, 141 tone au fost hârtie și carton, 23 de tone de plastic și aproape 3 tone de aluminiu. Cantitatea medie de deșeuri colectată este de aproape 36 de kilograme per elev.
„Școala Zero Waste” este un concurs de educație ecologică și de colectare selectivă destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România. Acțiunea de colectare face parte din procesul educațional: învățăm în timp ce facem. Elevii au fost încurajați (și prin posibilitatea câștigării unor premii) să colecteze selectiv principalele deșeuri reciclabile: hârtie/carton, pet/plastic și aluminiu. Foarte mulți dintre ei, din proprie inițiativă sau sub îndrumarea profesorilor coordonatori, au reușit să-și mobilizeze și educe prietenii, părinții și chiar vecinii. Colectarea selectivă este un proces foarte simplu care are ca rezultat direct împiedicarea unei impresionante cantități de deșeuri să ajungă la groapa de gunoi și astfel să se piardă resurse importante.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.