Scriitorul Laurian Stănchescu învinge letargia culturală și națională

laurian-stanchescu-avram-iancu

Grație demersurilor și inițiativelor poetului Laurian Stănchescu, lui Avram Iancu i se va conferi titlul onorific de „Martir și Erou al Națiunii Române”, printr-un proiect legislativ adoptat de Senatul României.

Scriitorul Laurian Stănchescu salută, astfel, decizia Senatului României, prima cameră decizională, de a adopta, în ședința în plen din data de 8 aprilie a.c.,  în ciuda recomandării negative și antiromânești a Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României, proiectul legislativ de acordare eroului național Avram Iancu a  distincției de Martir și Erou al Națiunii Române. Scriitorul Laurian Stănchescu este  promotorul demersurilor care au stat la baza promovării de către senatorii  Crin Antonescu și Teodor Atanasiu a acestei propuneri legislative pentru conferirea titlului onorific de „Martir și Erou al Națiunii Române” lui Avram Iancu pentru viața închinată și jertfită spre propășirea neamului românesc, votată cu 98 de voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere.  În context, Laurian Stănchescu a declarat: „Cred în spiritul şi în sufletul poporului român! Cât de curând vor bate clopotele domniei naţiunii lui Avram Iancu! Trăiască duhul lui Iancu şi Naţiunea Română!”. Demarată în luna noiembrie 2013, inițiativa legislativă a primit aviz favorabil din partea tuturor instituțiilor implicate (Consiliul Legislativ, Guvernul României, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul Romaniei).

loading...
Loading...

Citește și

Lecții de viață pentru gorjeni primite de la oameni de succes ai României și implicit ai Gorjului

Unii dintre cei mai cunoscuți și de succes gorjeni, și nu numai, vin în fața …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.