sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:22

Scrisoare deschisă către Traian Băsescu

laurian-stanchescu

Scriitorul Laurian Stănchescu, inițiatorul demersului aducerii în țară a osemintelor lui Constantin Brâncuși, i-a adresat încă o scrisoare deschisă președintelui Traian Băsescu, în care îi solicită „să redea națiunii române identitatea culturală”.

scrisoare-deschisa-T-Basescu-pt-presa

Scriitorul Laurian Stănchescu a transmis, în data de 26 martie, Președintelui României, Traian Băsescu, o scrisoare deschisă referitoare la susținerea culturii române. Aceasta nu este prima scrisoare deschisă pe care scriitorul Stănchescu o adresează lui Băsescu. Poetul este printre puținii oameni de cultură din România care încearcă să promoveze și să păstreze identitatea noastră culturală, valorile noastre strămoșești. Laurian Stănchescu a inițiat demersurile de repatriere a osemintelor sculptorului Constantin Brâncuși și a fost dezamăgit de prea multe ori de clasa politiocă din țara noastră, de autoritățile din Gorj. De data aceasta, Stănchescu i-a scris pentru ultima oară lui Traian Băsescu: „ (…) de a fi luat cu atenție în seamă memoriul meu, ultimul pe care vi-l adresez de altfel, după nenumărate scrisori publice adresate domniei voastre, fie prin presa națională, fie înregistrate la Palatul Cotroceni. Propuneam, în intervențiile mele anterioare, măsuri simple, rapide, morale, necostisitoare, salvatoare pentru cultura română și identitatea noastră milenară. Nu am primit niciodată răspuns. Ne-am întâlnit pe 15 septembrie 2013 în fața mormântului lui Avram Iancu, la Țebea. Am schimbat câteva vorbe. Știați de Marșul Național Avram Iancu pe care îl promovez de patru ani, (…) am pierdut dialogul. Excelența Voastră, domnule Președinte Traian Băsescu, doresc să aveți amabilitatea și să îmi acordați o audiență de cinci minute. Este exact timpul de care amândoi avem nevoie, eu ca să prezint un cod cultural pentru o Românie lipsită de acest orizont, Domnia Voastră să dați măsura lui. O vorbă înțeleaptă spune că «nebunii» fac lumea asta, iar cei cuminți îi urmează. Fiți Dumneavoastră «nebunul» cultural al României pentru a reda acestei națiuni frumoase identitatea sa cardinală. Conferiți României în lumea contemporană și pentru viitor statutul de Națiune Culturală”, scrie Laurian Stănchescu în scrisoarea către președintele României. Cel mai probabil, nici la această ultimă epiostolă nu va primi răspuns…

loading...
Loading...

Citește și

Câștigători Festivalul- concurs “Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat joi, 12 decembrie 2019, la Colegiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: