Se caută medici pentru Spitalul Bumbești-Jiu

spital-sadu_2

La Spitalul Orășenesc din Bumbești-Jiu se vor înființa alte secții și specializări. Edilul, alături de managerul unității medicale, caută noi medici.

constantin-bobaru-primar-sadu-(3)Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești-Jiu, a declarat că, alături de conducerea Spitalului Orășenesc, caută medici de alte specializări decât cele deja existente la unitatea medicală. Are în vedere o extindere a secţiilor spitalului, fiind căutate specializări pe bolile cu cea mai mare incidenţă în rândul bolnavilor. „În continuare vom desfăşura o intensă activitate pentru a găsi medici şi pentru alte specializări, fiindcă vrem să ne extindem, dorim să atragem medici pe gastroenterologie, cardiologie; în general căutăm specializări pe bolile cu cea mai mare incidenţă în rândul pacienţilor”, a spus primarul oraşului Bumbeşti-Jiu. În prezent, unitatea medicală funcţionează pe cinci secţii de specialitate – ginecologie, chirurgie, pediatrie, neurologie şi medicină internă, recent fiind înfiinţat şi un compartiment de urologie. În aprilie 2011, spitalul a fost închis şi redeschis în ianuarie 2013, în perioada respectivă atât clădirea, cât şi aparatura existentă fiind conservate şi întreţinute de către autorităţile locale.

Investiții la Ambulatoriu

Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu va beneficia, până la sfârşitul anului, de lucrări de modernizare şi extindere, dar şi de dotare cu aparatură de ultimă generaţie – în valoare totală de un milion de euro. „Este vorba despre un proiect pe care îl aveam depus pe Programul Operaţional Regional, de peste un milion de euro, care la momentul acesta este în implementare şi care până la final de an va fi gata. Ambulatoriul de specialitate al spitalului din oraş va beneficia de lucrări de reabilitare, chiar de extindere şi mai ales de dotare cu echipamente şi aparatură medicală – numai pe aparatură şi echipamente avem peste 700.000 euro. Ambulatoriul va fi renovat, modernizat, extins şi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie”, a precizat Constantin Bobaru.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.