Se dau bani pentru gorjeni! Vezi ce domeniu este vizat


Vești bune pentru fermieri! Un nou proiect de hotărâre va fi adoptat de Guvern. Acesta va stabili sumele pe care milioane de fermieri le vor încasa în 2018.
Crescătorii de animale și fermierii din zona de producție vegetală vor putea depune cereri de plată pentru obținerea subvențiilor, la sediile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA).
Cuantumul pe hectar al plăţilor directe care se acordă pe anul de cerere 2018 este de 102,5 euro/ha pentru schema de plată unică pe suprafaţă. În cazul plăţilor redistributive, la suprafeţele cuprinse între unu şi cinci hectare, s-a stabilit un cuantum de 5 euro/hectar, iar la suprafeţele de peste cinci hectare, dar până în 30 de hectare, s-a stabilit 50,3 euro/hectar.
Prin această hotărâre, pentru anul de cerere 2018, Guvernul va aproba plafonul de 56,1 milioane de euro, aferent plăţii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine.
Din 16 octombrie 2018, APIA poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe. Plăţile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2018.
Suma necesară aplicării schemei de plată unică pe suprafaţă, a plăţii redistributive, a plăţii pentru înverzire, a plăţii pentru tinerii fermieri şi a sprijinului cuplat ce include toate măsurile de sprijin în sectoarele vegetal şi zootehnic, este de 1,8 mld. euro.
loading...
Loading...

Citește și

Număr de URGENȚĂ pentru probleme legate de salubrizare

Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj pune la dispoziția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.