Se DUBLEAZĂ salariile în CEO! Doar ale membrilor Directoratului și Consiliului de Supraveghere


Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor decide, la finele lunii viitoare, limitele generale ale remunerațiilor membrilor Directoratului și cele ale supraveghetorilor companiei, practic dublarea salariilor acestora. Cei din conducerea CEO vor avea și o componentă variabilă, ce se va acorda proporțional, în raport de realizarea indicatorilor cheie de performanță financiari și nefinanciari.

Remunerațiile prevăzute în contractele de mandat încheiate cu membrii Directoratului și Consiliului de Supraveghere al CEO au fost stabilite la de șase ori media pe ultimele 12 luni a salariului mediu brut pe ramură, adică producția și furnizarea de energie. Remunerațiile au fost indexate de la 1 ianuarie 2018 cu 19,9 % pentru punerea în acord cu noile contribuții sociale obligatorii, adică șefii să nu piardă din indemnizații odată cu trecerea plății contribuțiilor de la angajator la angajat.

Pe 23 noiembrie a.c., AGA companiei va decide dacă le dublează indemnizațiile celor din Directorat și CS, mai exact aceștia să primească un salariu lunar de maximum 12 ori din valoarea mediei pe ultimul an din salariul mediu brut pe ramură, respectiv de 4 ori, din care 50% componenta fixă și 50% componenta variabilă, cu încadrarea în prevederile bugetului de venituri și cheltuieli.
Potrivit ultimelor date publicate de INS, valoarea medie a salariului mediu brut pe ramura energie în luna august a fost de 6.218 lei, iar media ultimelor 12 luni s-a cifrat în jurul sumei de 5.900 de lei. În aceste condiții un membru al Directoratului poate încasa o indemnizație lunară de până la 35.000 de lei, restul până la 70.000 de lei reprezentând cota de 50% din componenta variabilă, care se poate încasa în funcție de criteriile de performanță pentru anul anterior.
Și cei din Consiliul de Supraveghere al companiei pot câștiga până la maximum 11.000 de lei, lunar, plus rezerva pentru componenta variabilă egală cu această sumă.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

7 comentarii

  1. Intentia de a se dubla salariile Directoratului si implicit a membrilor CS este corecta atata timp cat in ian.2018 au crescut cu 19% in timp ce la aceiasi data salariile de la Primarii au crescut in medie de 4 ori (crestere de 400%), adica de la un salariu de 2000 lei s-a ajuns la un salariu de 8000 lei (contabil, consilierul Primarului) si din feb. 2019 sa fie o crestere de cel putin 50% i la mineri si enegerticieni, ca de aceste categorii de personal toti ati uitat

  2. Nesimtirea nu are limite!

  3. Ce sa-i împiedice să nu încaseze maximum? Ce criterii,ce performanță? Nu se vede peste tot în economia românească,poate CEO sa lipseasca? Cit esti stapin pe averea statului faci ce vrei! La privat face patronul ce vrea.Problema este că în ambele cazuri și unii și alții fac ce vor pe spinarile celor care stiu ce este aia muncă. Cine sint domnii din”supraveghere?” Acum cîțiva ani de exemplu”supraveghea”o doamnă parcă Porumbel o chema,cate gurile rele spuneau că singurul ei merit în domeniul energiei era că era fata unui lăutar de prin Tg.Jiu. Ăștia de acum ai cui sint?

  4. viata bate filmul

    Sta si asteapta intreaga tara ca un Tepes sa apara.Poate-or apuca nepotii?Cand batrani vor fi si ……..hotii. Pentru cei care muncesc,nu sunt bani si nici vointa,sa traiasca-n umilinta,pentru cei ce trandavesc sunt si bani si huzuresc.Oare acesti sindicalisti mai mult veseli decat tristi,au si ei ceva de zis ca mineru-i jecmanit.Jecmanit de cei cu carte din consiliu ei fac parte,au supravegheat de zor ca mineru sa aiba spor,spor in munca nu la bani,banii sunt pentru bastani.Sa munciti cu spor si la anu ca banii ii ia tot bastanu………

  5. Jigodia de Boza nu se mai satura.asta o sa bage CEO IN FALIMENT !

  6. Lor isi dubleaza salariile iar celorlalti le tripleaza ,…sarcinile si responsabilitatile !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.