Se ia în calcul închiderea unor capacități de producție la CE Oltenia

excavator-carbune

Complexul Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producători de energie din România, va angaja prin licitaţie o companie de consultanţă care, pe lângă planul de restructurare, va analiza inclusiv cu câte grupuri să rămână în funcţiune compania de stat.

Potrivit estimărilor membrilor Consiliului de Supraveghere, contractul cu această companie de consultanţă s-ar putea ridica la aproximativ un milion de euro, a declarat marţi Ion Petroniu, director Divizia Strategii Dezvoltare la Complexul Energetic Oltenia, pentru Biz Energy.

Capacitățile de producție, dimensionate

Oficialul complexului energetic speră ca această licitaţie să fie aprobată de Consiliul de Supraveghere în şedinţa din 4 septembrie. El a subliniat că alte disponibilizări nu vor mai avea loc la companie, întrucât s-a încheiat deja o etapă în acest sens, 2.000 de angajaţi fiind concediaţi. „Va urma elaborarea unui plan de restructurare, reorganizare şi eficientizare a companiei. Acest plan va fi făcut de un plan de o companie specializată de consultanţă. Compania de consultanţă o vom alege printr-un proces de achiziţie publică şi va face o analiză diagnostică a societăţii şi va propune nişte măsuri de restructurare, reorganizare în funcţie de capacitatea de a intra pe piaţa de energie, de competitivitate şi de păstrare a unui prag de profitabilitate. Noi, prin caietul de sarcini, am făcut solicitarea ca să se trateze două aspecte: un aspect ţine de asigurarea siguranţei naţionale. Noi va trebui să ştim dacă mai e nevoie de cărbune pentru asigurarea acestei siguranţe naţionale din punct de vedere energetic. Şi atunci va trebui să dimensioneze capacităţile de producţie sub acest aspect. Dacă se pune problema că autorităţile decid că nu mai e nevoie ca societatea să asigure siguranţa naţională, atunci va trebui să tratăm ca şi abordare alt aspect, al profitabilităţii. Şi din acest punct de vedere vor dimensiona capacităţile de producţie doar pentru a fi competitiv şi pentru a asigura profitabilitatea”, a spus Petroniu.

loading...
Loading...

Citește și

Avem un stadion! Ce facem cu el? Arena sportivă de 30 de milioane de euro, din centrul municipiului Tg-Jiu, E PUSTIE! Propunerea ȘOC a Clubului Pandurii către primărie!

Stadionul din Tg-Jiu, care a costat aproape 30 de milioane de euro, este pustiu, la …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: