Se întâmplă în Gorj! Post de poliție, în container pentru sinistrați! Cu aviz de la „Doi ș’un sfert”!


Postul de Poliție Brănești funcționează de aproape un an de zile într-un modul, precum cele care sunt folosite în cazuri speciale pentru persoanele sinistrate.
Justificarea mutării activității într-un container de 18 mp, potrivit unui document intern al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj o constituie starea avansată de degradare a imobilului în care a funcționat, ani de zile, postul de poliție și lipsa banilor pentru repararea acestuia.
Curios este că, pentru relocarea activității în acel modul a fost nevoie și de avizul Serviciului Județean de Protecție Internă – DGPI, mai cunoscut sub denumirea de ”Doi ș’un sfert”.

Încă din iarna anului trecut au fost făcute demersuri pentru mutarea activității din imobilul în care funcționa Postul de Poliție Brănești din cauza faptului că acesta ”nu mai prezenta siguranță în exploatare”, după cum se arată într-un document aprobat de șefii IPJ Gorj.
Deși se preconiza că mutarea într-un container modular era doar pentru scurtă vreme, ”până la identificarea unei soluții și a fondurilor financiare pentru o eventuală reparație capitală sau relocare”, situația a rămas neschimbată.
În februarie 2018, Asociația Internațională a Polițiștilor IPA Gorj și-a manifestat intenția de a dona IPJ un container modular de 18 mp pentru ca polițiștii de la Brănești să poată avea un spațiu în care să-și desfășoare activitatea.
Pentru ca aceștia să se mute, efectiv, din vechea clădire în modulul oferit de IPA și a cărui valoare de inventar era de peste 15.000 de lei, a fost nevoie și de avizul spionilor MAI de la DGPI care a fost obținut abia după patru luni.
Potrivit unor informații, de atunci nu s-au mai găsit nici bani și nici o altă soluție, așa că polițiștii de la Brănești încă își fac serviciul în containerul pentru sinistrați. Trebuie spus că Postul de Poliție Brănești este arondat Poliției orașului Turceni.

DREPT LA REPLICĂ

În legătură cu articolul apărut în publicația Gorj-Domino, containerul despre care se vorbește nu a existat niciodată fizic, cu destinația de a fi folosit de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Brănești.
IPJ Gorj este în procedura de relocare a polițiștilor din Bărnești, într-o nouă incintă.
A declarat Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

N.R. La baza informațiilor prezentate de redactorul GorjDomino a stat un document intern al IPJ Gorj pe care-l redam mai jos!


loading...
Loading...

Citește și

Târgujieni, MURIȚI liniștiți, incompetenții sunt tot la încasare! Securitatea şi siguranţa civică, la voia întâmplării! Primarul municipiului Tg-Jiu, șeful Poliției Locale, prefectul județului, inspectorul șef al IPJ Gorj și membrii ATOP, INEXISTENȚI!

Insulița Jiului – cartierul Bicaz – municipiul Tg-Jiu, este locul unde se poate muri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.