Se pun la punct ultimele detalii! Schimbarea uriașă pe care o pregătește Armata Română

Ministerul Apărării Naționale (MApN) pregătește o schimbare uriașă. Concret, Armata Română urmează să achiziționeze noi uniforme militare.

Luni, Biroul de Presă al Armatei a precizat, pentru Bugetul.ro, că MApN intenționează să schimbe uniformele de oraș pentru Forțele Terestre și Forțele Aeriene și că, la ora actuală, modelele propuse sunt prezentate în garnizoanele din țară, pentru ca militarii, în activitate sau în rezervă, să îşi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare.

Apoi, după această etapă, se va desfăşura testarea operaţională a noilor modele, pentru a se putea trece la echiparea Armatei României cu noile uniforme militare de oraş şi de serviciu, conform informațiilor transmise de către MApN redacției Bugetul.ro.

„Armata României are în intenție schimbarea uniformelor de oraș pentru Forțele Terestre și Forțele Aeriene.

În prezent, modelele propuse sunt prezentate în garnizoanele din ţară, pentru ca militarii, în activitate sau în rezervă, să îşi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare. Ulterior acestui demers, se va desfăşura testarea operaţională a noilor modele, pentru a se putea trece la echiparea Armatei României cu noile uniforme militare de oraş şi de serviciu.

Crearea noilor uniforme militare de oraș și de serviciu a avut în vedere toate categoriile de personal militar și va cuprinde întreaga gamă de articole vestimentare militare.

Compunerea noilor modele de uniformă este stabilită prin prevederile H.G. 809/1994 privind aprobarea normelor de echipare, în timp de pace, a personalului din instituțiile publice aparținând Sectorului de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, cu completările ulterioare”, ne-a comunicat MApN.

La sfârșitul lunii noiembrie a anului 2018, Armata Română anunța, în premieră, că intenționează să schimbe uniformele de oraș ale Forţelor Terestre şi ale Forțelor Aeriene.

Propunerile pentru noile uniforme sunt create de designerul Alexandru Ciucu.

sursa bugetul.ro

loading...
Loading...

Citește și

Primarul unei comune și-a împușcat vecina. Aceasta a fost transportată la spital

Un primar din Maramureș şi-a împuşcat vecina, cu o armă cu alice. Primarul comunei Săcălăşeni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: