Se schimbă RADICAL examenul de BAC!


Ministerul Educației modifică structura subiectelor de la evaluarea națională și de la bac, chiar dacă legea interzice să fie aduse modificări pentru anul școlar în curs. Ministerul Educației vrea introducerea testelor grilă la probele de bază de la evaluarea națională și la bac. Ministerul Educației a publicat deja modelele de subiecte la Bacalaureat 2019 și pot fi consultate accesând site-ul http://subiecte.edu.ro

Decizia s-ar justifica prin reducerea diferenţelor între notele obţinute iniţial la testări şi cele rezultate după contestaţii.
Pentru a nu mai exista diferente mari intre interpretarile profesorilor vizavi de aceeasi lucrare a unui elev, Ministerul Educatiei a decis introducerea probelor grila la toate materiile, inclusiv la limba romana.
Schimbarea nu este una radicală, nu se modifică programa, ci doar metoda de examinare, iar modificarea va fi în proporție de 40%. În cazul altor discipline de bacalaureat, precum sociologia sau geografia, elevii aveau deja subiecte tip grilă la care trebuiau să răspundă, acestea erau doar în proporție de 30%, iar începând de anul acesta vor fi în proporție de 40%.
Practic de anul viitor la toate probele de Bacalaureat 40% dintre subiecte vor fi de tip grila, în continuare, elevii vor avea de elaborat comentarii pe baza unor texte, deci acest lucru nu se modifică.
Elevilor o sa le placa aceasta modificare pentru ca examenul va deveni mai simplu, iar metoda de corectare si notare a unei lucrari va fi mai riguroasa.
Trebuie avut în vedere faptul că modificarea vine fără o dezbatere publică anterioară și se aplică chiar pentru copiii care anul acesta dau examenele.
Prin urmare, sunt importante notele, nu bagajul de cunoștințe pe care îl au elevii la finalul unor stagii de ani de zile de școală.

Loading...

Citește și

Surori date dispărute, găsite de un polițist aflat în timpul liber

Vestea că două surori din Mătăsari au dispărut, joi, după ce au plecat de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.