Se scumpesc RCA-urile. Vezi cu cât plătești mai mult


Prețurile la polițele RCA vor varia începând cu luna octombrie în funcție de capacitatea cilindrică a mașinii. Cel mai mult vor plăti proprietarii de bolizi.
Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prețul polițelor de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie ar putea să scadă în următoarele șase luni, pentru mulți dintre șoferi.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință, iar pentru 21 de categorii de clienți RCA, tarifele de referinţă sunt mai mici faţă de martie 2019, cu valori cuprinse între 0,2% şi 17,6%. Este vorba în general despre şoferii care deţin maşini mici, cu capacitate cilindrică sub 2.000 centimetri cubi (cmc). În schimb, în cazul a 14 categorii de clienţi RCA, tarifele cresc, cu valori care ajung până la 44%, iar majoritatea acestor categorii sunt reprezentate de maşinile cu capacitate cilindrică mare. Potrivit ASF, tariful de referinţă mediu înregistrează o scădere de circa 7%, faţă de perioada anterioară.
De cealaltă parte, însă, proprietarii de bolizi vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare. Cele mai abrupte scumpiri sunt pentru persoanele de peste 51 de ani care deţin un bolid, pentru care tariful de referinţă creşte cu peste 44%, de la 1.299 lei la 1.877 lei, dar şi pentru cele de peste 60 de ani, pentru care tariful se majorează tot cu peste 44%, de la 1.286 lei la 1.857 lei, potrivit Adevărul. De cealaltă parte, însă, în cazul persoanelor juridice, ASF susține că nu au fost înregistrate variații semnificative față de perioada anterioară, nici pentru autoturisme, nici pentru autovehicule de transport marfă.
Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.