duminică , 19 ianuarie 2020 - 13:21

Se zbate între viață și moarte, după ce a căzut de pe schele, în curtea ISU Gorj. Conducerea instituției a ascuns incidentul! Bărbatul muncea, la negru, la firma afaceristului Bălțoi


Un tânăr de 35 de ani, care muncea la firma ce execută lucrări de modernizare a sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Lt. Col. D-tru Petrescu”(ISU) din Tg-Jiu, a căzut, vineri 18 octombrie a.c., de pe schelele care înconjoară clădirea și se află în stare critică la Spitalul Floreasca din București.
Conducerea ISU a trecut sub tăcere acest incident extrem de grav. În contextul în care până și pentru o pisică coborâtă dintr-un copac se trimit informări presei cu ”fapta de vitejie”, transparența și comunicarea s-au diluat la poarta instituției, când a fost vorba despre un episod petrecut în propria bătătură.

Un bărbat din Scoarța care muncea cu echipa sa pentru una din firmele care modernizează sediul ISU din Tg-Jiu a căzut, vineri, aproape de finalul programului de lucru, de pe una din schelele de pe exteriorul clădirii. Un medic și echipajul ISU care se aflau în curtea instituției i-au acordat primul ajutor, iar mai apoi tânărul a fost transportat, de urgență, la Spitalul Județean Tg-Jiu pentru îngrijiri medicale. Colegii de muncă ai acestuia spun că a fost conștient imediat după ce a căzut, dar și în spital o scurtă perioadă.

Rudele bărbatului spun că a fost trimis de la Unitatea de Primiri Urgențe la spitalul 700, de pe strada Progresului, pentru tomograf, iar mai apoi au fost anunțați că o să fie transferat la o unitate medicală din Craiova.
De fapt, în jurul orelor 21,30, s-a dorit transportarea bărbatului cu elicopterul la un spital din București, însă cum heliportul din Tg-Jiu nu poate fi folosit pe timp de noapte, din cauza lipsei echipamentelor de balizaj luminos, s-a decis transportarea acestuia cu ambulanța direct la Spitalul Floreasca din Capitală.
Starea de sănătate a tânărului este una extrem de critică, iar medicii sunt rezervați, deocamdată, cu privire la evoluția acesteia.

”El, în ziua aia, nu trebuia să fie la muncă, trebuia sa fie acasă, la mama mea. A mers acolo pentru a-și lua salariul. Există mai multe variante, nu știm exact cum s-a întâmplat. Starea lui este extrem de gravă, este încă în stare critică, are leziuni craniene, la maxilar, fractură de stern și bazin”, ne-a declarat sora bărbatului.
C.D.N este căsătorit și are o fetiță în vârstă de 6 ani.
Potrivit unor informații bărbatul lucra, fără forme legale, de aproximativ 4 luni la una din firmele care modernizează sediul ISU. Unul din patronii firmelor a încercat să dreagă busuiocul și a trimis familiei bărbatului 1.500 de lei, deși trebuia să-i dea acestuia în jur de 4.000 de lei.

Comunicarea s-a oprit la poarta ISU

În timp ce angajații ISU sună, zilnic, pe cei din familie, să întrebe despre starea de sănătate a tânărului, conducerea instituției a făcut în așa fel încât informații despre incident să nu ajungă la presă.
Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, sublocotenentul Florin Chisim, a confirmat, pentru GorjDomino, episodul petrecut la finele săptămânii trecute în curtea instituției și a precizat că bărbatul a primit îngrijiri medicale de la echipajul aflat, la acea oră, în incinta inspectoratului.
Paradoxal este că, cel puțin până în prezent, comunicarea ISU cu mass-media a fost una foarte bună, însă la primul incident care a avut loc în interiorul instituției, deși nu o implica direct și nu afecta imaginea acesteia, informația a fost ascunsă de presă.

Trebuie spus că lucrările de mansardare și modernizare a pavilionului administrativ al ISU Gorj, începute în luna iunie a anului trecut, sunt executate de asocierea de firme Grup Primacons SRL & Valtum Prod Com SRL, ambele din Slatina, județul Olt și trebuie finalizate în vara anului 2021. Cele două societăți fac parte dintr-un grup de firme controlat de familia omului de afaceri Octavian Bălțoi și au derulat mai multe contracte cu instituții publice din Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Un comentariu

  1. Care transparenta, care comunicare? Felicitari pentru comparatia cu pisicile din copaci ,, salvate,, de bravii pompieri de la ISU-PISU Gorj .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.