Secretar de stat de la Ministerul Energiei, în Muntenegru! Vezi pentru ce a făcut vizita


Andrei Maioreanu, secretar de stat la Ministerul Energiei, a participat, joi, pentru a doua oară la Conferința Internațională „Hidroenergia în Balcani”. Conferința reunește la Budva, în Muntenegru, marea familie a hidroenergeticienilor din Balcani.

Anul trecut, Maioreanu a prezentat pe scurt profilul energetic al României în context regional și european și a anunțat că Ministerul Energiei lucrează la finalizarea Strategiei Energetice a României. „De această dată, am avut privilegiul să vorbesc despre acest proiect care este finalizat. Am vorbit despre viziunea de creștere a domeniului energetic, despre obiectivele Strategiei și despre cele patru mari proiecte de investiții de interes național: finalizarea Grupurilor 3 și 4 de la CNE Cernavodă; realizarea Hidrocentralei cu Acumulare prin Pompaj de la Tarnița-Lăpuștești; realizarea Grupului de 600 MW de la Rovinari și realizarea Complexului Hidrotehnic Turnu-Măgurele-Nicopole. Aceste investiții vor determina evoluția întregului sector. Sunt repere fixe și obligatorii în programarea strategică, iar toate celelalte măsuri necesare pentru atingerea obiectivelor Strategiei vor fi luate ținând cont de aceste patru mari proiecte”, a anunțat Maioreanu.
Secretarul de stat menționează că a construit această strategie pornind de la realitatea potrivit căreia ,,România se bucură de un mix energetic echilibrat și diversificat. Resursele și unitățile de producție ne sprijină să fim competitivi la nivel regional și fac din România un furnizor de securitate energetică în regiune”.
Maioreanu a avut la Budva o echipă de specialiști din Hidroelectrica.

loading...
Loading...

Citește și

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin …

2 comentarii

  1. Sa se plimbe pe banii poporului ca de vorbit nici romaneste nu stie bine . asta a fost Seful Tineretului la Taranisti si acum se da mare pesedist .

  2. S-au terminat hidro energeticienii tarii!
    Nu l-au mai avut decat pe acesta!
    Are legatura cu hidroenergia cum are pomul cu pomana!
    Suntem siguri ca stie care e diferenta ditre o turbina Kaplan si una Francis.
    Vai de soarta voastra cu cine a ajuns secretar de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: