sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:50

SECRETAR de STAT, despre amenajarea hidroenergetică a râului Jiu

Andrei Maioreanu dă asigurări că investiţia va fi continuată. Secretarul de stat din Ministerul Energiei vine cu argumentul că amenajarea hidroenergetică a râului Jiu este prinsă în Strategia Energetică a României.

Proiectul Hidroelectrica de amenajare hidroenergetică a râului Jiu a fost sistat prin decizie a Curţii de Apel București, în decembrie 2017, fiind anulate autorizaţiile de construcţie, după ce instanţa a admis plângerile unor organizaţii neguvernamentale de mediu. Asta, deși a fost vorba despre o investiţie pentru care s-au cheltuit 155,5 milioane de euro, gata să fie pusă în funcţiune. Andrei Maioreanu spune, acum, că au fost emise certificatele de urbanism de către Consiliile Județene Gorj și Hunedoara, iar, acum, urmează să fie făcute documentațiile necesare pentru obținerea autorizațiilor de construcție în vederea reluării lucrărilor.”Hidroelectrica a elaborat documentaţia şi a depus cereri către Consiliile Județene Gorj și Hunedoara, au fost emise certificatele de urbanism de către cele două consilii, iar, acum, urmează să fie făcute documentațiile necesare pentru obținerea autorizațiilor de construcție.Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Bumbeşti-Livezeni, este prinsă în strategia energetică națională și va fi finalizată. Ministerul Energiei monitorizează situaţia. Eu mă voi ocupa personal de respectarea calendarului asumat de Hidroelectrica de finalizare a lucrărilor”, a precizat secretarul de stat.

loading...
Loading...

Citește și

38 de ani de la revolta anticomunistă a minerilor din Motru! Primarul marchează momentul SEC, intenționează să schimbe denumirea Parcului Central

„Ceauşescu, PCR, pâinea noastră unde e?“, asta au strigat minerii din Motru în octombrie 1981, …

Un comentariu

  1. de Stat ,,,,,degeaba ? Ce drac’ l ati facut ministru PSD pe Arthur , culmea ironiei , un ciripitor la Securitate si ulterior membru ( sef ) la Partidul National Taranesc Crestin si Democrat ????????? Vine o data pe an prin judet si atunci ne prezinta ineptiile sale iar CEO si alte entitati economice din judet sunt in pragul falimentului ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: