SECRETAR de stat din Ministerul Energiei, despre REDUCEREA VÂRSTEI DE PENSIONARE în CEO


Doru Vișan spune că doar la propunerea ITM în ceea ce privește condițiile de lucru se poate modifica Legea Pensiilor pentru ca minerii şi energeticienii să se poată pensiona de la 57 la 53 de ani.

Secretarul de stat din Ministerul Energiei a reacţionat după ce, în ultimele luni, mai mulţi lideri sindicali au atras atenţia parlamentarilor şi guvernanţilor că personalul din CEO este puţin, îmbătrănit şi bolnav din cauza condiţiilor grele şi că trebuie redusă vârsta de pensionare. Doru Vişan susţine că Ministerul Energiei nu poate face demersuri pentru modificarea Legii Pensiilor. Secretarul de stat spune că acest lucru s-ar putea întâmpla doar la propunerea Inspectoratului Teritorial de Muncă.“Reducerea vârstei de pensionare este, în prezent, legiferată foarte clar de legiuitor. Condiţiile de muncă de la Complexul Oltenia se încadrează în grupa a doua. Se pot face demersuri pentru reducerea vârstei de pensionare tot în cadrul legal. Adică, măsurători, determinări şi modificarea legislaţiei în vigoare, dacă sunt îndeplinite condiţiile. Eu am avut ca sarcină prelungirea condiţiilor pe baza buletinelor emise de autoritatea locală. Nu am avut niciodată pe masă alte modificări. Eu nu pot să iniţiez demersuri atâta timp cât există un cadru legal foarte clar. ITM- ul este cel care stabileşte dacă sunt alte condiţii. În prezent, condiţiile speciale sunt definite doar pentru subteran. La Gorj, nu avem nicio unitate de subteran”, a conchis Doru Vişan.

Loading...

Citește și

LIDERUL PSD Gorj, FOC și PARĂ pe guvernul Orban. Ce l-a REVOLTAT

Mihai Weber îi acuză pe liberali că, de 4 luni de când sunt la guvernare, …

Un comentariu

  1. Asa ca ciocu mic și la munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.