SECRETAR de STAT, după accidentele din CEO. Se va deschide DOSAR PENAL


Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vişan, anunţă că Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a autosesizat în urma decesului minerului de la Cariera Peşteana.

Mai multe instituţii ale statului fac cercetări, în acest moment, în urma celor trei accidente de muncă, soldate cu trei răniți și un mort, ce-au avut loc sâmbătă și luni în Carierele Pinoasa şi Peşteana Nord. Doru Vişan spune că se așteaptă rapoartele organelor abilitate care fac acum verificări, inclusiv al procuraturii, iar apoi vor fi date publicității. Secretarul de stat din Ministerul Energiei afirmă că în cazul celor doi mineri arși cauzele, la prima vedere, sunt abaterile de la disciplina muncii. “Organele de stat au venit, vor face raportul lor. Noi am trimis corpul de control, facem raportul nostru, dar primordial, într-un caz, va fi raportul procuraturii, pentru că e deces şi celălalt al ITM-ului şi le vom da publicităţii în momentul în care vor fi gata. Cauzele, la prima vedere, sunt legate de abateri privind disciplina muncii, categoric. Cel puţin, în cazul celor doi arşi vorbim clar de nerespectarea regulilor incluse de disciplina muncii privind scoaterea, punerea sub tensiune. În ceea ce priveşte accidentul mortal, ITM-ul de la Bucureşti s-a autosesizat din oficiu, a venit şi a început ancheta, în câteva zile vom avea un raport. Managementul companiei a fost ales conform legii. Este răspunzător pentru asigurarea condiţiilor de muncă. CEO a avut un exercițiu financiar bun. Dacă sunt probleme din acest punct de vedere, se vor materializa în măsuri administrative. Ţine numai de oamenii din companie să respecte ceea ce trebuiau să facă. Constatarea organelor în drept este cea care decide şi impune măsurile ce se vor lua. Să aşteptăm raportul final şi vom decide. Să fim clari, în momentul în care un accident se soldează cu deces, organele statului se sesizează, va fi un dosar cu urmărire penală”, a precizat Vişan.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

4 comentarii

  1. Singurul vinovat pentru decesul salariatului de la Pesteana si pentru cei 3 accidentati e Ionita Iustin,el țipa ca boul la oameni ,se crede stapin pe mosia lui!
    Si la raport dimineata tipa ca un narod de streseaza pe toata lumea

    • Mai enumera doi indivizi.Dobritanu si Paraschivu.

    • Esti un mare dobitoc…..probabil ai frustrarile tale cu Ionita iar daca discut personal si eu am avut anumite probleme cu el bineinteles el fiind influentat de lichelele de la sindicat……dar trecand peste disputele personale daca avem pretentia ca suntem oameni nu putem sa nu recunoastem ca Ionita este directorul cel mai tolerant ce a fost pe zona Rosia -Pesteana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.