SECRETAR de stat la ENERGIE pune la ZID ONG-urile care contestă devierea Jiului


Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Bumbești-Livezeni este contestată, în continuare, de către organizațiile de mediu.

Bankwatch România, Neuer Weg si Energy Justice încearcã sã obținã în instanțele de judecată suspendarea autorizației de construire emisã în 2016 de Consiliul Județean Hunedoara, care a permis societății Hidroelectrica sã reia lucrãrile la complexul energetic ce presupune devierea Jiului prin galerii subterane în scopul producerii de energie. ONG-urile ecologiste acuză cã amenajarea a distrus ecosistemul. Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, spune că ecologiștii nu au niciun fundament pentru acțiunile în instanță. “Se pare că există o anumită parte a ONG-urilor care sunt calibrate pe astfel de acțiuni. N-aș vrea să spun că sunt neapărat manipulate, dar, din păcate, constat că sunt calibrate pe asemenea acțiuni, care, din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament. Noi avem în vedere să respectăm, efectiv, toate condițiile de mediu, inclusiv solicitarea aceasta pe care a făcut-o această asociație. Din discuțiile pe care colegii mei de la Hidroelectrica le-au avut cu cei de la Romelectro, discutăm și despre asigurarea acestor scări de pești”, a declarat Maioreanu.

Întârzieri la lucrările de la Livezeni

Andrei Maioreanu a făcut, luni, o vizită de lucru la centralele de la Dumitra și Bumbești, dar și la barajul de la Livezeni. Secretarul de stat a constatat că la cel din urmă nu se respectă graficul de lucrări. „Am avut cu echipa din cabinetul de la nivelul ministerului o deplasare în amenajare. Am fost pe fiecare etapă în parte, la barajul de la Livezeni, la centrala de la Dumitra, la centrala de la Bumbești-Jiu. Am constatat anumite întârzieri, în special la barajul Livezeni. La București, voi avea o întâlnire cu asociația care se ocupă de execuția acestor lucrări, cu cei de la Romelectro și sper, așa cum avem în contract, termenele care sunt prevăzute acolo să fie puse în aplicare. Este un obiectiv extrem de important pentru sistemul energetic național și evident pentru ceea ce înseamnă județul Gorj”, a precizat oficialul din Ministerul Energiei.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

2 comentarii

  1. Ooooo a capatat grai si dom sacratar da stat . Degeaba.

  2. De unde a aparut si acest bile’ n c.r?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.