duminică , 15 septembrie 2019 - 17:06

Secretar de stat, la „Greva pâinii” de la Motru!


În sala de conferinţe a Casei Multiculturale Motru va fi organizată vineri cu începere de la ora 12.30, o dezbatere privind evenimentele din octombrie 1981, denumite simbolic „Greva pâinii”, unde, alături de oficialităţile locale, personalităţi din cultura motreană, cadre didactice şi elevi de la toate unităţile de învăţământ din Motru va fi prezent și Octav Bjoza, secretar de stat pentru Recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România între 1945 și 1989.

La acest evniment de importanță în municipiul Motru a fost invitat și Sorin Vintilă Meșter, Director cabinet – Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România între 1945 și 1989, Chițimia Eustațiu, Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, filiala Olt, Dumitru Florea- Vicepreşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, filiala Olt și Constntin Soare, Secretar general –Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, filiala Olt, participant direct la evenimentele din 1981, cetăţean de onoare al municipiului Motru şi autorul cărţii „Mă îndeamnă morţii să rostesc adevărul”. Organizatorii susțin că Nicolescu Ștefan, Secretar – Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, filiala Olt ar onora invitația de la Motru.
Evenimentul de vineri va fi organizat la 37 de ani de când mii de mineri din Motru au ieşit în stradă, nemulţumiţi de un decret al lui Ceauşescu privind raţionalizarea consumului de pâine. Nouă mineri tineri la acea vreme au fost condamnaţi la ani grei de închisoare. Evenimentele din octombrie 1981 sunt marcate prin Simpozionul „37 de ani de la revolta minerilor din octombrie 1981”.

loading...
Loading...

Citește și

TENSIUNI MARI în CEO. Mineri cer ORGANIZAREA de PROTESTE

Gabriel Căldărușe îi avertizează pe guvernanți că starea de nemulțumire e destul de accentuată în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: